Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2014 22:56 - Убий пенсията!
Автор: tit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 38005 Коментари: 91 Гласове:
111

Последна промяна: 25.11.2017 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Днес цял ден от най-високото на Първа една известна българска журналистка призоваваше да не се прави увеличение на пенсиите за прослужено време, а с парите да се строят още магистрали.

   Деликатната същност на тази добра дама не й позволява да предложи действително нужните мерки за построяването на пътя към капитализЪма, затова, като една груба материална жена, ще го направя аз!

    Премахнете пенсиите!

    Изобщо!

    Кои са днешните пенсионери?

image

 

    Не са ли те хрантутниците на социализЪма, мързеливците, които доведоха икономиката до колапс и заради които държавата натрупа колосалния 9 милиарден дълг?

    Не са ли те послушковците, които кротко и безропотно си кютаха под диктата на комунистите /Господ да ги убие и Обама също/ и се съгласяваха с всичко, което тия изчадия адови им наредяха?!

   И днес пак гласуват за тях?!!!

   Нещастници!

   Мизерабъли, които не оцениха нищо от онова, което Бойко Борисов /да се свети името Му и да пребъде ножицата Му во веки веков!/ направи за рОдината?!

image

    Мисля си даже, че спирането на пенсиите за тия июроди е малко!

    И като казах спиране -  кви са тия детски надбавки?

    Пейсе лева за второ?

    Де го има това?

    Ай, сиктир!

    Като нямат пари – да не раждат!

    В тоя ред на мисли предлагам да обсъдим законопроект за стерилизация на всички млади бедни /такива, които не взимат пенсия/!

    Българската демокрация не се нуждае от размножаване на бедняци, моля, моля!

    Впрочем, разумно е да се стерилизират девойките...

    Младежите да останат плодовити - все пак богатите самотни жени, или такива, чиито съпрузи не могат да ги онождат, поради което по цял ден цъкат прочити в личните си блогове, та тия дами трябва да имат по-богат избор, мисля!

    Съгласна съм, че идеята не е нова. Има новела на японски автор, Шичиро Фукудзава  -  „Легенда за Нараяма”, в която всички селяни над шейсе години биват оставяни в снега и студа да умрат...бързо!

    Аз имам претенции за иновация – да убиваме бързо и гражданите, бе!

   По-сетне ще мислим какво ще правим с месото...

   Тъй ще спестим милиони и милиони левове, упс – ойро / щото бързо ще падне борда и ще приемем ойрото за валута/!

    Ще има богат фонд за магистралите към Светлото Капиталистическо Бъдеще, които Борисов ще построи през следващия си мандат!

    Който му е гарантиран, след като избирателите на Станишев бъдат превърнати от фондоядци в трупно месо!

     А със спестените от детски надбавки за безнадежно бедните ще изпращаме известни български джурналистки на обмяна на опит в братска европейска  Ирландия!

     Ирландците за „Легенда за Нараяма” едва ли са чували.

     Щом четат известните български журналистки...

     К`во ш`кажете , м?!




Тагове:   детски,   пенсии,


Гласувай:
113



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lidislidis - Тази джурналистка има личен опит с пенсионното лапане в България...
06.02.2014 23:29
Вервайте й, моля ви! Доста се облажи и от инвалидната ми пенсия! Цели 5 г. !! Даже и неписани закони съчини, в разрез със ЕС законите за пенсии...но в крайна сметка законопроектите й се четат и самогласуват само в блог.бг.
Съдът е на път да я обяви освен за невежа и за невменяема... Не е у час горката!
Да ти се похваля, Тит!:) Под натиск на ЕС, българския НОИ ми изплати спряната поради крадливост на персонала инвалидна пенсия...но делото ми с тях педстои в Стрсбург е.
цитирай
2. freeoldmen - Четох и ми стана срамно и мъчно за такива хора,
06.02.2014 23:49
издигнали печалбата в култ. Още не са разбрали, че тези човекомразещи теории са вече минало, дори и в любимият им западен свят.
Хубавото е, че го правят от партийни позиции. Ако Любимеца им беше на власт и беше направил същото, сега щяха да смятат всъщност колко много са тези мизерни левчета и колко мъдър е Вожда...
цитирай
3. blackpredator - Ей, не така за Баце
07.02.2014 00:16
Ако не знаеш,
вмирчо написа:
"до оставката си, правителството на Борисов изплащаше средно с почти 30 лева над пенсиите при Станишев до момента. Ако това повишение не ме беше натрапено, Борисов щеше да инвестира тези няколко стотин милиона в проекти, които щяха да дадат работни места и доходи, за 4-5 години вече щяха да са се изплатили и след всички други благини да носят и чиста печалба не за 9 лева повишение, а за пъти повече."

Благини!
Анадънму?
цитирай
4. zlatkostanoev - tit,
07.02.2014 00:30
Написаното, от теб, ме провокира да прочета и статията на Пискова (не бях я чел, не съм сред трите хиляди прочели я) Тези девет лева, действително са от значение за всеки пенсионер, с тях, той ще пазарува девет дена. Образно казано, и не само образно, защото повечето пенсионери това пазаруват – по хляб на ден. Тъжно, но факт!
Тези девет лева са като деветдесет за Пискова и деветстотин за който и да е депутат. Такова е съотношението. Такава е държавата, такива ще сме и ние след
време – чакащи за девет лева / евро!
цитирай
5. tit - сакън, Адаме!:))
07.02.2014 00:44
shortadam написа:
Титке много готин постинг!
Най-много ми хареса ей това:"Младежите да останат плодовити - все пак богатите самотни жени, или такива, чиито съпрузи не могат да ги онождат........"Поздрави:)


Бива ли изобретателен младеж, като теб, да иде бадява!:)))
Тенкс!:)
цитирай
6. tit - Айде, сега, Лидия!:))
07.02.2014 00:47
Искаш да кажеш, че дамата се явява фондоядка също?!
Парцалев казваше в един филм, че пенсионер е състояние на духа...нещо такова.;)
цитирай
7. tit - и аз имам такива подозрения, Старче...няма да е за сефте!:))
07.02.2014 00:54
freeoldmen написа:
Ако Любимеца им беше на власт и беше направил същото, сега щяха да смятат всъщност колко много са тези мизерни левчета и колко мъдър е Вожда...


В интерес на истината, само хвърлих бърз поглед на текста...партийнопристрастни пасквили ме изнервят напоследък.
Сетих се за "Легендите..." и си спомних лицата на майка ми, на мои съседки...
Помислих си, че те също биха били съгласни да си отидат като героинята на филма / по тази новела има страхотен филм/, стига и за крадците да се прилага същото наказание, като показаното там.
За незапознатите - мъж, хванат в кражба беше заровен жив заедно с цялото си семейство, и внуците даже... Брутално!:(
цитирай
8. tit - не съм чела коментарите, Хищник!:))
07.02.2014 00:59
blackpredator написа:

Анадънму?

Сериозно?:))
Значи мама си е скатавала по 30 лева, без да се издаде?
Майка ми е бъбрива врачанка и нямаше да запази тайната на успеха Борисов, БП!;)
цитирай
9. tit - Извинявай!:):))
07.02.2014 01:08
zlatkostanoev написа:

Тези девет лева са като деветдесет за Пискова и деветстотин за който и да е депутат. Такова е съотношението. Такава е държавата, такива ще сме и ние след
време – чакащи за девет лева / евро!


Аз наистина не знам имат ли многознайковците представа как може да се живее с двеста лева, от които осемдесет отиват за лекарства... Сит на гладен не верва!:(

Пенсионерите ще започнат да получават достойни пенсии, когато работещите започнат да получават достойни заплати.:)))
цитирай
10. nikikm - Добре заварили!
07.02.2014 01:22
Чудя се,защо на дъртите фльорци да им трябват "плодовити" младежи? Те на тез години я фанат я не!!пък и да фанат,то трябва да се ражда,а те искат само черешката!Да,ама не,както казва един мои познат от тв-то.
Малко отзад,..не бе,не това,което си мислите,отзад напред, за девойките,макар за тях отзад може и да е добре,но защо да ги стерилизират? Първо програмата отдавна е в ход-ваксинациите,храните,водата, общо взето всичко от бита! Една камара фактори,които ги правят стерилни,а трето,те така и така не искат деца!Искат секс! Може кученце да си завъдят.Така казва ТВ-то!Слушах една,каза:"Да не сме торби,да раждаме!" Ама когато всеки "бърка и хвърля " в торбите им,тогава не са!Това им е днес ценностната система на курвите,извинявам се,на "съвременните,осъзнати и ракрепостени" кур.., ей го на пак,..оф,.. жени!
Ма,матряла, убав, тити ли, как да ти кажа?Пък да си дойдем на думата, верно! Пенсиите,вън от живота,белки се опрай! Но само теа, дето могат да си позволят погребението,другите да стискат!Но без пенсии!Аз сега си събирам,ама сбирам,сбирам,зема та ги поарча...за данъци главно!Е и за некоа кифла,ама не тиа за трийсе лева де,а дето са за лев!Мани,мани,кат гледам,скоро неа да мрем!Нема пари!
цитирай
11. nikikm - Забравих!
07.02.2014 01:28
Видната българска пачавра и кандидат пенсионерка пискливата журналистика,да не я слушате,че тя на друг господ се кланя,не на нашия!Оня дава мангизи,положение,командировки,интервюта с потентни политици...Нашият не дава,поне на този свят.А на другия, отива този,който не е взел!
цитирай
12. theeconomist - Добро утро tit!
07.02.2014 06:24
В България комбинацията от дупедавщина и гьонсуратлък се нарича "джурналист"..:-))
цитирай
13. tit - nikikm, ти ме остави без дъх, човече!:))
07.02.2014 06:55
Бе, личният живот на дамите си е тяхна работа...докато не засяга пенсионният фонд!:)))
цитирай
14. tit - Хай, Икономисте!
07.02.2014 06:57
Аз й викам чалга на тая комбинация!:(
Но чалгата има много имена.
цитирай
15. batogo - !!!:)))
07.02.2014 07:19
Най-разумно е просто да гласуват хората в активна възраст, тоест до пенсия. Пенсионерите са хора от миналото, каквото са изградили, изградили са, да си живеят с него. Бъдещето на България трябва да определят хората, които имат бъдеще, защото те ще живеят в това, което изградят. Поздрав!
цитирай
16. seasonofthewitch - Не споменавайте с лошо името на б...
07.02.2014 07:24
Не споменавайте с лошо името на блогърката,че ще се обиди много и на Вас.Ще Ви изтипоса по най-безмилостния начин в световно известни издания и сайтове.Но най-вече ще Ви очерни в блога на най-четения блогър rozzata и с Вас ще е свършено for ever :)))))))))))).
цитирай
17. tit - бе, кво ш'съ церемоним, бе, Батого?!:)))
07.02.2014 07:59
Само разходи са!:(
Щом не гласуват правилно - да мрат!
Има пенсионер - има проблем...по-нататък другаря Сталин знаше най-добре!:))
Рила ще е подходяща....
цитирай
18. tit - Аз с очерняне съм уредена отдавна, ...
07.02.2014 08:02
Аз с очерняне съм уредена отдавна, Сизън...
От помпиера й!:))))
цитирай
19. valsodar - Не ме е срам, че съм българин, защото ...
07.02.2014 08:23
Не ме е срам, че съм българин, защото има немалко българи от които се възхищавам и с които се гордея.
Но никога не се наричам блогър, защото ме е срам, от това какви драскачи безродни ги въздигат за такива, чрез "най-най-най" на сайта.

Водещата идея за последните 24 години е " Убий българина!" - в нейна подкрепа бяха проведени всички "реформи", а там където те не дадоха достатъчно добри резултати бе впусната в действие циганската битова престъпност, нещо на което в други държави по света му се казва етническо прочистване.
И всеки един наш опит да се защитим от враждебните действия на държавата "ни" срещу нас се посреща с остри критики от евро-Гейският съюз, отредил й ролята на гетото на Европа, което да филтрира утайките на Азия и Африка, по пътя към старата лицемерна Европа.
цитирай
20. djani - Убийствена ирония, но...
07.02.2014 09:02
Бронебойни патрони за дебелокожите ни политикани и журнаГлисти няма открити. И аз разчепках темата в постинга си "Митът за алчните пенсионери" djani.blog.bg/.../mityt-za-alchnite-pensioneri.942136‎
цитирай
21. alchemist - tit, нямам нищо лично против възрастните хора!
07.02.2014 10:03
По принцип. Българските пенсионери са си виновни, за своето състояние - никой друг. Не може болшинството още да провъзнася комунизма; да смята защитата на собственото достойнство и живот, като смъртен грях; да смята, че държавата е "вся и всьо", и че заедно с тях и другите са длъжни да теглят и т.н. и т.н.
В блога многократно съм привеждал реални примери, на какво са научени днешните пенсионери отпреди 24 г. И точно в наученото е проблемът.
цитирай
22. tit - нищо друго не може да ме накара да се срамувам, че съм българка, Валсодаре,
07.02.2014 10:09
освен отношението към възрастните и недъгавите хора у нас!:(

Привет, Джани!:)
Помня го това!:))

цитирай
23. tit - правилно!:))
07.02.2014 10:11
alchemist написа:
По принцип. Българските пенсионери са си виновни, за своето състояние - никой друг. Не може болшинството още да провъзнася комунизма; да смята защитата на собственото достойнство и живот, като смъртен грях; да смята, че държавата е "вся и всьо", и че заедно с тях и другите са длъжни да теглят и т.н. и т.н.
В блога многократно съм привеждал реални примери, на какво са научени днешните пенсионери отпреди 24 г. И точно в наученото е проблемът.


Заводите за нас, пенсиите за тях!
До дето им стигат, тъй, ми!:))
цитирай
24. dorichela - Аз предлагам на тези, които не ви...
07.02.2014 10:15
Аз предлагам на тези, които не виждат смисъл да се увеличават пенсиите да отскочат до аптеката. Да видят как някой прегърбен човечец си оставя цялата пенсия за лекарства, как аптекарката му вика, че не му достигат два лева и изобщо кво си мисли той, като идва, не брои ли парите, не знае ли колко струват тия лекарства... И в ей такива моменти една агресия ме обзема и ми иде да провра ръка за стъклото и да стисна нечия гуша и да я ударя в бюрото... щото, ако това беше нечия майка, баба, нещата нямаше да стоят по тоя начин, нали? И да не описвам човечеца, които дори ми искаше името и адреса, за да ми върне двата лева, когато може.... Просто... да, бе! Защо са им по-високи пенсии?? Да мрат в картофите!
цитирай
25. vmir - Ода за пуйките
07.02.2014 10:55
Над пуйчарник шум се вдига,
вдигат пенсии със лев,
ето, пуйките пристигат,
“левът или смърт” зоват.

Бате Бойко даж’ проклинат,
не бил пуснал, нито лев,
що, бре пуйки, мигар мозък
лев на ден си не спомнът?

Ой ви пуйки гласовити,
щом не помните кога
бате Бойко ви опази,
ще ви гони пак глада!
цитирай
26. nab - Баба ми е учителка по литература.
07.02.2014 11:02
Възпитала е няколко поколения в любов към България. Тя е от онези учители, които са запалвали искри в очите на учениците си. За които професията учител е била призвание, а не последна позиция от катдидатстудентския формуляр. Впрочем на нея дължа възможността да се изразявам писмено. Бабо, благодаря ти! Та същата тази жена, както и много други като нея, сега са презрени пенсионери, принудени да ОЦЕЛЯВАТ с нищожни пенсии, достатъчни за издръжката на средно по размер куче, собственост на самозабравили се новобогаташи. Цинизъм е пенсионерите да се окарикатуряват и да се представят като тъп, неразбиращ събитията електорат, да се сочат като "тежестта" на страната, и да се обвиняват в пещерен комунизъм. На журналята не им ли хрумва мисълта, че хората, които скачаха преди 25 години по площадите вече са пенсионери? Че същите тези пенсионери имат компютри и боравят с интернет? Забравили са обаче, че пенсиите им са изчислени според ниските заплати по времето на прехваления социализъм. И днес не могат да живеят достойно, а се срамуват да поискат нещо от децата си, защото са горди и не искат да са в тежест на никого.
Що не взема аз, да отчупя парче от магистралата, да го надробя на попарка с малко мляко и да го предложа на баба си, може да й се стори вкусно.))))))))))))
цитирай
27. demonwind - Това се прави стратегически
07.02.2014 11:09
и с дългосрочна цел. Болшинството (най-малко 90%) от младите хора не им пука за пенсия - искат пари на ръка, ако ще да ги осигуряват на минимума. Така годините минават неусетно и накрая ще се окажем държавата с най-бедните пенсионери в Европа. Тогава същите тези млади хора, вече старци, ще ходят да мият задниците на АЛБАНСКИТЕ пенсионери, които ще идват на почивка в евтина България, карайки по магистралите, построени с парите на пенсионерите в миналото...
Така е - когато оцеляването ти е поставено на карта, не ти пука дали ще доживееш до пенсия - просто живееш като циганите - ден да мине, друг да дойде...
цитирай
28. ok3223 - Ма ...
07.02.2014 11:09
тази умора няма.С тези по 9 лв.да се построела пътна пресечка.Гроб и боко тиквата 45 месеци "строеха пътища",похарчиха резерва от 8 милиарда, и откраднаха 1-5 милиарда от Здрав.Каса. И какво. Докараха тотална бедност народна и от мизерия,невъзможност да издържат семействата си, 4-ма бащи в знак но протест срещу ГРОБАРСКАТА, НА БОКО ТИКВАТА ПОЛИТИКА да се самозапалят и изгорят като живи факли.
Такъв отчаян жест нашата история не познава. Такъв страшен жест на ужас и отчаяние.
И тази мафиогадина и престъпник Тиквата Боко, паак напира за власт, а такива журналистически проститутки, като подмазвачката нагла ПИСКОВА, да му помагат в това СРАМНО ДЕЛО.
като и пригласят супер мошениците ВМИР-ИСАНИЯ И ТУТАТАН КАМОНО.
цитирай
29. haralanov - Права си Теодора
07.02.2014 11:10
Преди 200г. изобщо не е имало пенсии.
И пак са си живяли хората!
Сегашните алчни пенсионери само хленчат.
Ниски им били...
цитирай
30. vandela007 - Оценявам,
07.02.2014 11:32
Че някои ги боли за нас, пенсионерите; имам чувство за хумор, но нямам сърце да се пошегувам, защото отвътре ми е празно (портмонето....)
цитирай
31. kass - tit
07.02.2014 11:32
познавам доста хора, които мислеха така, докато... не се пенсионираха... сега вече мислят по друг начин. Вероятно и сега хората, които смятат пенсионерите за тежест ще разберат колко е нечовешко и жестоко положението на тези хора чак, когато се пенсионират... само, че ще бъде късно за каквото и да било, защото ще сме възпитали младите, че окаяното положение на възрастните хора е нещо съвсем нормално...
Поздрави!
цитирай
32. ok3223 - Когато
07.02.2014 11:59
vmir написа:
Над пуйчарник шум се вдига,
вдигат пенсии със лев,
ето, пуйките пристигат,
“левът или смърт” зоват.

Бате Бойко даж’ проклинат,
не бил пуснал, нито лев,
що, бре пуйки, мигар мозък
лев на ден си не спомнът?

Ой ви пуйки гласовити,
щом не помните кога
бате Бойко ви опази,
ще ви гони пак глада!


ДВУНОГОТО ВЛЕЧУГО.
ВМИР - ИСАНИЯ ЗВЕР.
На боко тиквата в услуга
ни праща тъъп хабер.

Мърси с "поезия", и каля
целият потънал в кал.
Днес Истината свята, бяла,
свинепаса тъп без жал.

Той, и Тиквата, за чеп не стават.
От Свинаря става ли поет!
Народът, днес властта не дава,
На ГРОБАРЯ, бивш софийски кмет.
цитирай
33. ramone - Sorry tit,
07.02.2014 12:03
ама там не пише това.
Там въпросът е "Струваше ли си, за 9 лева?".
Е, струваше ли си?
Според трийсетте и неколко коментара тука, явно си е струвало. Ми добре!
Пенсинерите ги оправихме - дет вика тук някой - тва им била дажбата за девет дена. Решихме начи въпроса.
А, на магистралите кога, аджеба ше им дойде реда?
Или викаш, немаме нужда от магистрали.
С по девет пършиви кинта отгоре сме си рахат...


цитирай
34. godlieb - НАРАЯМА ЛИ!?!
07.02.2014 12:21
ВЯКОГА ИМАШЕ ЕДИН КАНАДСКИ ФИЛМ ЗА ЕСКИМОСИТЕ - СТАНАТ ЛИ СТАРЦИТЕ НАД 100 ГОДИНИ - ИЗВЕЖДАТ ГИ ОТ ИГЛУТО - ДА ГИ ИЗЯДАТ БЕЛИТЕ МЕЧКИ. ПОСЛЕ - ФУКВАТ НА ЛОВ ЗА БЕЛИ МЕЧКИ. СЪЩА Е РАБОТАТА И С НАСТОЯЩИТЕ НАШЕНСКИ ПЕНСИОНЕРИ - ГДЕТО СИ КЮТАТ ПО ЗА СТОТИНА ЛЕВА ПЕНСИИ - АМИ ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ - БРЕ!?! ЩО ТЪРСЯТ МЛАДОЦИТЕ ПРЕД НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИЙЦЕ - ТАМ НИ Е МЕСТОТО - ПО ЕДНА СИГАРКА ДА ИЗПУШИМ. АМА НА НИКОГО НЕ СТИСКА . . .
цитирай
35. starotomagare - Поздравления и от мен!
07.02.2014 12:22
Само дето в началото си пропуснала да цитираш именцето на тази прелестна състрадателна дама.Не всички разполагаме с достатъчно яки души за да гледаме тези тв.и особено някои предавания -пестим си сетивата и деликатното храносмилане .На времето и Георги Марков в ,,Задочните репортажи от България "беше пропуснал да ни покаже личицата на обграждащите Негово Правешко Величество гъзоблизци силещи се да са интелектуалния елит на нацията.Може би от някаква останала му все пак свенливост защото повече или по-малко е бил в компанията им.По неговите описания със сигурност всеки от тях се е познал а така също и останалите другите но ние които сме били далеч от такива топли и гнилостно сладостни местенца все пак се затрудняваме и за това дори до днес слушаме с вяра не малко от тях прживели какви ли не превъплащения но останали винаги близо до сигурната и богата хранилка.Да , имената трябва да се знаят и помнят заедно с делата защото осребреното от безчестието и предателствата в крайна сметка създава активите на потомците им които едва ли страдат от чувство на фамилна вина а отново драпат за да яхат народа.
цитирай
36. vmir - 32. kass,
07.02.2014 12:32
И ти ли не можеш да схванеш, че че става въпрос за това да се изяжда произведеното от теб, а не от някой друг? За управляващите говоря. На Бойко му завещаха да плаша средно по 30 лева на месец повишение на пенсиите от първия ден на управлението му. Тези дойдоха с повишения преди да са инвестирали и лев, за да осигурят бъдещи приходи или поне да ги задържат на адекватно ниво. Нима, когато на майка ти не й достигат пари, ти предпочиташ машината ти да стои без консуматив или резервна част, за да й осигуриш парите?

И ако държиш наистина да помагаш на майка си постоянно, а не да отбиеш номера за момента, колкото да ти се махне от главата, нима ще предпочетеш да й дадеш парите си за консуматив или поддръжка на машината, или ще побързаш да си купиш необходимото днес, за да заработиш необходимите пари с изправната и заредена машина?

Какво ще помогнат на майка ти сладките приказки и уверения в обич, ако не инвестираш, за да можеш да й помагаш редовно, а си занемариш бизнеса с оправданието, че майка ти е по-скъпа от тъпия бизнес?

Защо ги слушаш тия пишман философи, дето ако не излъжат някого днес, довечера не могат да заспят от яд?
цитирай
37. kontrasti - Здравей ти (т), отнасяш се много несериозно със съдбата на невинните обаче!
07.02.2014 12:43
без да дефинираме няма как да се получи нещо сносно, обобщаването ти на всички пенсионери в едно, се явява в действителност наивно. Глупаво е да се пита кои са те. Това са нашите майки и бащи, да те се бореха в името на една България която по това време се намираше в комунистически режим както и целия източен блок начело със СССР, Китай, и гордостта им Куба...Това се нарича Политика. Днес остана една група още в опозиция, но идиалисти.
Комунистическия вълк и голяма част от ителектуалните такива се изнесоха с част от народното богатство още когато детето ти небеше родено, останаха спометата част идиалисти, кооператори, и нормалната работническата класа които днес побелели от грижите по нас се налага и да гладуват, вземи им пенсията щом разума ти това диктува. Ако може изобщо това което получават те сега да се нарече пенсия. Това което им се дава в момента е просто една солидарност. Времената са неволни и да се навиват пружини за жълти стотинки е губене на ценно време, според мен. Днес трезвеното мислене е за всички българи една жизнена необходимост, без значение дали са богати или бедни. Рано или късно неможещите ще направят път на тези които могът, поради причината че те ще знаят какво да се направи без да питат никого, какво е нужно и дали им харесва

Няколко думи и за капитализма би ми се искало да оставя тук на това място, до всичките възможности които предлага този обществен строй, е високопоставена също и „Отговорността“,,, този който е отговорен пред себе си, и е натрупал богатство знае много добре, че идва моменти когато бедността около него, обезкусява насладата и обезцветява живота му. Така че се опитва да предотврати по възможност нарасващата немотия. Фацит, не всички са забогатяли с кражба, и когато днес се приказва за възрастните хора във България бих те помолил да дефинираш ако не за уважение.

Поздрави!
(:–€)

Пс: - Изборът на свободата е свободата на избора и !,,, Безспорно един от най слабите ти постинги които съм чел при теб от 2009 г. до сега!
цитирай
38. kass - vmir
07.02.2014 12:52
Вмир, примера ти не е точен по следните причини:
1. Инвестицията за колко време ще се върне?
2. Дали изобщо ще се върне въпросната инвестиция?
3. Дали животът на майка ми е застрашен? Защото ако зора е да устиска няколко седмици е едно и друго, ако трябва да заложа живота й на карта. Защото човека не можем да го замразим, да го оставим да почака докато завалят реките от мед и масло нали?
4. Без консумативи въобще или без нови консумативи??? Защото винаги ни се налага да правим компромиси с нещо когато парите недостигат...
Поздрави!
цитирай
39. ok3223 - А ТИ ШУШУМИГО и
07.02.2014 12:58
haralanov написа:
Преди 200г. изобщо не е имало пенсии.
И пак са си живяли хората!
Сегашните алчни пенсионери само хленчат.
Ниски им били...


МЪЖКА ПРОСТИТУТКО,(това са най-гадните курви),КОЯТО ОТ СЛАБОУМИЕ(друго обяснение няма),словонареждаш горната простащина, достойна само за дебил и двукрак катър. Да, да Двукрак катър без грамче човещина и мозък. Който от простотия и злоба сравнява неща, ставали преди 200 год. с днешните.
Навремето хората са живели в родове и семейства, като рода се е грижел за възрастните, остарелите майки и бащи.
Днес е друго. Всеки е сам за себе си - капитализъм.
Затова хората работят в завод или учреждение 40-50 год., като всеки месец от заплатата му се удържа определена сума за пенсия по старост и прослужено време. Парите се натрупват в пенсионен фонд, и когато се пенсионира, от тези пари му се изплаща пенсия за прослужено време. Това са негови пари, а не подарък, натрупани за 40 год.работа и удръжки.
Така че, пенсионерите не искат и не претендират за подаръци, а за парите, които са им удържани и взети от тях навремето, с които пари някой някъде е работил и печелил, често много. По светът пенсионните фондове са едни от най- мощните финансови институции в държавите, които стоят в основите на икономиките на страните, като резерв за стабилни капиталовложения.
Парадоксалното малоумнико е в това. Че много малко от пенсионираните използуват натрупаните в пенсионните фондове пари.
Много от работещите не достигат до пенсионна възраст и умират млади. Например в БГ всеки 4-ти мъж умира преди да достигне 65 год. В много страни е и по- зле. Малко са страните, в които хората, работещите, поне 50% от тях доживяват до дълбока старост. Май няма такива.
цитирай
40. danailvdimitrov - Г-жа Пискова и Г-жа Балева(която се бори с "мита"Баташко клане) и Г-жа Сталинка(Кристалина)Георгиева
07.02.2014 13:01
Са в люта битка с Г-жа Надежда-Михайлова-Неински и Г-жа Меглена Кунева-Пръмова, коя да бъде най-недолюбваната жена в България през 2014г.

Мисля,че с това си изказване Г-жа Пискова чуствително ще размести класациите!

цитирай
41. vmir - 33. ok3223
07.02.2014 13:02
Старшинка, прост си бе. Пред такава простотия като твоята, човек и враг да е на Борисов, няма как да не го предпочете...
цитирай
42. tit - драго ми е да те вдъхновявам, Войнолюбе!:)
07.02.2014 13:03
цитирай
43. tit - прав си, Минчо!:))
07.02.2014 13:08
haralanov написа:
Преди 200г. изобщо не е имало пенсии.
И пак са си живяли хората!
Сегашните алчни пенсионери само хленчат.
Ниски им били...

Добрувахме си ний под управлението на НВ Султана!:))
И Киряка тъй викаше...;)

Ще отговарям след работа.
Радвам се, като наминаваш!:))
цитирай
44. tit - ма и аз казвам, че не си струва, Рамоне!:)
07.02.2014 13:15
ramone написа:
ама там не пише това.
Там въпросът е "Струваше ли си, за 9 лева?".
Е, струваше ли си?
Според трийсетте и неколко коментара тука, явно си е струвало. Ми добре!
Пенсинерите ги оправихме - дет вика тук някой - тва им била дажбата за девет дена. Решихме начи въпроса.
А, на магистралите кога, аджеба ше им дойде реда?
Или викаш, немаме нужда от магистрали.
С по девет пършиви кинта отгоре сме си рахат...




Даже съм още по-крайна...
Нали там, дето си ти няма пенсионери. Взимаш девет пъти повече от нашенските куриери, а километър магистрала струва девет пъти по-малко от нашенските.
Когато дамата пусне свое разследване на причините за тези разлики ще я подкрепя сериозно.

Впрочем, моя пост не е за 9те лева, а за хуманността...за това ме и коментират
цитирай
45. vmir - 39. kass,
07.02.2014 13:22
kass написа:
Вмир, примера ти не е точен по следните причини:
1. Инвестицията за колко време ще се върне?
2. Дали изобщо ще се върне въпросната инвестиция?
3. Дали животът на майка ми е застрашен? Защото ако зора е да устиска няколко седмици е едно и друго, ако трябва да заложа живота й на карта. Защото човека не можем да го замразим, да го оставим да почака докато завалят реките от мед и масло нали?
4. Без консумативи въобще или без нови консумативи??? Защото винаги ни се налага да правим компромиси с нещо когато парите недостигат...
Поздрави!


Ето, че пак започнахме да се разбираме. Естествено, че това са правилните въпроси. Сега остава да уточним най-важното - колко ЧЕСТО ще се случи на майка ти да зарежеш всичко заради спасяването й? Сети ли се, че тази ЧЕСТОТА е сродна до честотата на хората в истинска беда, на които е задължително да се помогне? Че, както за да имаш хиляди, когато живота на майка ти се окаже един път на 10 или 20 години застрашен, едва ли ше е възможно, ако си оставяш машината за по седмица без консуматив и семмица без поддръжка за да помогнеш на майка си инцидентно, така е и когато имаш 10 души за спасяване по 5000 лева, но ти си ги раздала парите на 10000 по 5 и така обричаш на смърт 10 -те.

Поздрави!
цитирай
46. mar866 - ...
07.02.2014 13:24
не съм чела статията, та не мога да съм обективна.
не си споменала и чия е, ама тук има само една "умна" джурналистка, та предполагам, че пак Пискова се е разпискала нещо.

не четох и всички коментари, стигнах до този на Дори, та да кажа за лекарствата.
имам наблюдения само от Чехия и Италия, но там цената на лекарство, във всички аптеки е еднаква.
скоро четох, че едно, което струвало 5 лв. в една аптека, в друга се продавало за 19 лв. ама и това май е част от плана за унищожение.

и в този ред на мисли, само искам да отбележа, че всеки ден в Днес.бг, чета поне за трима пенсионера, които са обогатили ало-ало мошенниците с прилична сума. сума, която и аз трудно бих извадила.
е как става това? иначе - нищо лично към "алчните" пенсионери.
цитирай
47. haralanov - Здравей,Теодора!
07.02.2014 13:29
Радвам се,че ме разбираш от раз!!!
А ok 3223 няма чувство за хумор и е откровено злобет тип...
цитирай
48. vencivaleri1951 - То Елин Пелин
07.02.2014 13:39
си е написал разказа за подобни случаи. Нали си спомняте отговорът на малкото момче което след като родителите отделили дядо му от трапезата, че ял неприлично зарад възрастовия тремор. Почнал да прави малкия дървена гаванка за равторът на въпродителите си когато остареят...
Нито авторът на въпросния постинг, нито прегласящите и коментатори, нямат ни най-елементарно познание по пенсионната система . Орешарски не е направил никакво действие по посока вдигане на пенсиите/за съжаление/, а просто изпълнява следствието на върнатото шмейцарско правило и гласувано доколкото си спомням в парламента. Това правило бе стопирано при управлението на Борисов едностранно./без да се обсъди в парламент, тристранката, без никаква логика/ Госпожа Пискова иронизира 9те лева средно увеличение. Тоест защо не е повече. Освен цинизъма на подобнаа ирония/защото примерът с девете хляба /можело и без тях/ на една дама със доста по различен жизнен стандарт, най малкото защото бе прието в доста заможна фамилия/ то от написаното лъха незнание по въпроса. Какво иронизира Ангелина? Инфлацията...Вижда и се малка? Тези нещастни наистина 9 лева са функция на действащо правило в много "бели" страни. Просто като аксиома е когато от института по пазарна икономика дебилните икономисти на Сорос кажат нещо, разбрали не разбрали част ут журналистите и политиците да влизат в персонажа на ехо.
Забелязал съм и нещо друго. Почти всички известни "червени снахи" са големи демокрлатки и лебертарианки. Не знам никоя от тях обаче да се е отказала от материалните бонуси които им е донесла фамилията в която са влезли/апартаменти, вили, влияние.../ Чудя се това дали не са комплекси по Фройд, или нагласа да "бозаш от две крави"?

Просто и авторът на въпр
цитирай
49. andromen - От гнусен и алчен пенсионер
07.02.2014 13:40
Моля да предадете на дамата от ТВ следната история: По време на революцията Робеспиер и Дантон били приятели и съратници, опитващи се да обърнат хастара на една стара епоха. Както често се случва, революцията започнала в един момент да "изяжда" децата си. И така Робеспиер бил принуден да заповяда ареста на Дантон. Същият минавайки със затворническата талига под прозорците на Робеспиер видял движението на перденцата зад прозорците и извикал мъдрите слова: Ти си следващият!...така и станало.
цитирай
50. apostapostoloff - По принцип заплатите и пенсиите у нас
07.02.2014 13:47
трябва драстично да се намалят. Платеният годишен отпуск трябва да се премахне. Трябва да се премахнат и така наречените социални придобивки като майчинство, майчински, социални помощи и пр. Съботите и неделите трябва да станат работни дни. Трябва да се премахнат и всички празници и да се празнува само Нова година, като 31. 12. си остане работен ден. И стига с тези глезотии като стипендии и ваканции. През ваканцията всички ученици и студенти трябва да работят в селското стопанство. Данъците трябва също така драстично да се увеличат и да догонят европейските. В Европа данък общ доход е 50 %! Трябва да се повиши ДДС, данък сгради и данък смет. Така и само така ще се оправиме! Друг начин няма!
цитирай
51. ramone - ама там не пише това. Там въпросът е ...
07.02.2014 14:48
tit написа:
ramone написа:
ама там не пише това.
Там въпросът е "Струваше ли си, за 9 лева?".
Е, струваше ли си?
Според трийсетте и неколко коментара тука, явно си е струвало. Ми добре!
Пенсинерите ги оправихме - дет вика тук някой - тва им била дажбата за девет дена. Решихме начи въпроса.
А, на магистралите кога, аджеба ше им дойде реда?
Или викаш, немаме нужда от магистрали.
С по девет пършиви кинта отгоре сме си рахат...




Даже съм още по-крайна...
Нали там, дето си ти няма пенсионери. Взимаш девет пъти повече от нашенските куриери, а километър магистрала струва девет пъти по-малко от нашенските.
Когато дамата пусне свое разследване на причините за тези разлики ще я подкрепя сериозно.

Впрочем, моя пост не е за 9те лева, а за хуманността...за това ме и коментират

Ок, нека да е за хуманността.
Викаш си - на тоя му лесно акъл да дава като зима девет пъти повече.
Ето ти колко зимам - 3.75 евро на час.
И понеже миналата година бех на парт тайм (по около 4 часа дневно), от април до ноември взимах малко над 400 евро месечно (верно, бакшишите отделно, ама не си мисли, че е кой знае кво).
Квартирата ми беше 300 кинта (без ток и вода). Излиза, че аз живеех с около 100 евро!
Демек - с една пенсия!
Е, как се живее, питаш. Ми живее се.
Разхождам се по плажа, плувам в морето, чета, пиша си, рисувам. Чат-пат напълня мотора и се отвея нанякъде. Екстра се живее даже.
Без тв, без мобилен, без интернет - секви излишни екстри са аут.
Вервай ми, чудно се живее. Не се ебавам. Дали си щастлив или не, не е въпрос на 9 кинта. Нито на 900.
Много ми е любопитно, оплакващите пенсионерите тук с колко кинта на месец живеят и дали им е проблем да отделят по нещо за родителите си, ако хуманността е въпроса.
От два месеца съм на фул тайм и сега взимам повече.
Практически обаче всичката горница ще замине по мотора.
За мен екстрите са шише Джак Даниелс, цигари и пари за бензин. Тва е.
Е, щом аз мога да живея така, що и един пенсинер да не може, бе дееба.
цитирай
52. blackpredator - За бацевото блогово сетре alchemist
07.02.2014 15:17
и за поета Едисон-непризнатия, бацевия клерк у блога Вмир.
Рамоне ще го пропусна. Бохемска рапсодия не е у джубокса ни.;)

Единната сметка - гордост на бившия финансов министър Симеон Дянков отиде в небитието.
Поради неконституционноста й /баси думата/. На тая същата Конституция, дето е любимо четиво на alchemist.
"Според съдиите e недопустимо дължимите данъци и осигуровки да се превеждат накуп и с пари за осигуровки да се покриват по-стари по дата задължения за данъци."

Ей затова са празни дисагите на здравната каса и социалното магаре Вмире.
Защото ни управляваха Тъпанари и още ще им ручаме инерцията...
Я кажи колко магистрали от Общото построи банкянския магистратор и на КАКВИ цени, А???
Има го у нета официално.

Д'еба ямурлуците, дето се изживяват като шушляци...
цитирай
53. lidislidis - Марче, да те открехна и предупредя
07.02.2014 15:40
mar866 написа:
не съм чела статията, та не мога да съм обективна.
не си споменала и чия е, ама тук има само една "умна" джурналистка, та предполагам, че пак Пискова се е разпискала нещо.

не четох и всички коментари, стигнах до този на Дори, та да кажа за лекарствата.
имам наблюдения само от Чехия и Италия, но там цената на лекарство, във всички аптеки е еднаква.
скоро четох, че едно, което струвало 5 лв. в една аптека, в друга се продавало за 19 лв. ама и това май е част от плана за унищожение.
и в този ред на мисли, само искам да отбележа, че всеки ден в Днес.бг, чета поне за трима пенсионера, които са обогатили ало-ало мошенниците с прилична сума. сума, която и аз трудно бих извадила.
е как става това? иначе - нищо лично към "алчните" пенсионери.


Тя джурналистката води лична борба срещу богатите пенсионери, като член на група телефонни и нетни измами, заедо с г.д и с.п. Доказано е ровено от тях в личните данни на нет потребителите. Внимавай да се не докопа до пенсия,или имоти на близките ти. Аз ,ако не бях в бг.нет,нямаше да имам неприятности с НОИ ,създавани от нея с цел лапане на инвалидна пенсия, това една верижна циганска мафия , която проучва данни от нета и се възползва от тях ,заедно с крадливи мангалки от чиновническото котило на НОИ.
цитирай
54. blackpredator - И за Рамоне,
07.02.2014 15:41
немога да го пропусна

тъщата взема 160 лева пенсия
тъста - 250
общо 410 - 200 евро примерно
лекарствата им са 170 лева - 85 евро
2/3 хляб на ден и кофичка кисело мляко - 94 лева - 47 евро
и им остават 68 евро да се кефят и разкошват при минус 15
Топлят се на дървените въглища на барбекюто им.
Не харесват бърбън, варят си шльоковица.
Вървят пеша. Джогинг, не като мотористите...

Само дето нямат плаж да плуват и рисуват...


цитирай
55. ok3223 - Виж какво, не съм зле, ramone ...
07.02.2014 15:45
Дааже прекалено ок. Имам от всичко, помагам, но не съм държава нито фонд, и не мога, както искам и както се налага, като гледам какво става и с какво, и как живеят хората.
Не мога да се чувствам ок, когато знам и виждам, че хора са зле, много хора и деца, възрастни и стари хора, а аз, аз не мога да помогна на повече най-нуждаещи се. Средната пенсия е под 200 лева.
Те в това ми е проблемата. Не мога да се чувствам добре и щастлив, когато много хора, нашият народ става все по зле, и краят на този процес не ме радва никак.
Защото ще завърши с изчезването на един народ, българският ...
НЕНАВИЖДАМ БЪЛГАРОФОБИТЕ, ЛАКЕИТЕ ОТ ВИДА ВМИР, и чуждофилите, които се навъдиха в индустриални количества напоследък, винаги готови да продадат баща и майка, род и отечество, ЗА ДА ПРОСПЕРИРАТ НА ВСЯКА ЦЕНА, НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО.
В това ми е проблема на мен, личен проблем, който ме прави неостъпчив пред предателите и гадовете.
ПРЕД ГРОБОКОПАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
цитирай
56. vmir - 53. blackpredator,
07.02.2014 15:47
Хах, сега остава да обясниш какво е общото между глупостите, които изръси и това, че да харчиш преди да спечелиш някои му викат декапитализация, и неслучайно се пазят от нея повече от всичко друго. Ама аз май много те надценявам с въпроса си, а? Все едно пиле шарено да се самонарече "Черен хищник", и да знае защо.

И откъде си измисли, че заради простотиите на групичка квартални неграмотници тук, аз съм бил непризнат? Нали ти предложих без пари мои творения, които се търгуват отпечатани в най-високорейтингови световни медии? Цитирани, обсъждани, проверявани, потвърждавани, какво повече от това? Знаеш колко ги любя такива селяндурски "разсеяности" като твоите, нали?

Аре къш обратно в пуйчарника!
цитирай
57. ok3223 - Стига бе шебек ...
07.02.2014 16:18
ДА СИ ЩЕБЕК ИЛИ МАЙМУНА,
ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ Е ЧЕСТ.
ШЕБЕК ВМИР-ИСАН, ЕЛА ГО ЦУНИ,
че бил си син и на катуна,
за вашия квартал е грозна вест.
по съкварталец
цитирай
58. christotamarin - Злокачествено..
07.02.2014 16:42
Позната колежка посвети голяма част от животът си да гледа майка си болна от злокачествен тумор, сиреч рак. Годините й се натрупаха, тя така и не можа да създаде семейство. Как да е, отиде си майка й от тоя свят, прибра я Господ-Бог при себе си. И няколко месеца след това на моята позната също откриха злокачествен тумор, сиреч рак.

Това е днешна България. Остаряла е България и е без перспектива. Болна е от рак. Злокачественият тумор, който мори България, се нарича БСП.

цитирай
59. theeconomist - Бе на фмир му е лесно...
07.02.2014 16:44
...той пенсия не чака, нали щерката е в топ 10 / не знам точно на кое / в америчко, та тя праща по мъниграма...:-)))
цитирай
60. tit - момчета, не вдигайте много шум и пушилка!:))
07.02.2014 17:09
Рамоне, аз питам за причините за разликата в съотношенията... Не ти искам сметка на разходите.:(
Хубаво е да си на 30 и... И да си щастлив!:))
цитирай
61. hopfen - За хуманността...
07.02.2014 17:46
tit написа:
ramone написа:
ама там не пише това.
Там въпросът е "Струваше ли си, за 9 лева?".
Е, струваше ли си?
Според трийсетте и неколко коментара тука, явно си е струвало. Ми добре!
Пенсинерите ги оправихме - дет вика тук някой - тва им била дажбата за девет дена. Решихме начи въпроса.
А, на магистралите кога, аджеба ше им дойде реда?
Или викаш, немаме нужда от магистрали.
С по девет пършиви кинта отгоре сме си рахат...




Даже съм още по-крайна...
Нали там, дето си ти няма пенсионери. Взимаш девет пъти повече от нашенските куриери, а километър магистрала струва девет пъти по-малко от нашенските.
Когато дамата пусне свое разследване на причините за тези разлики ще я подкрепя сериозно.

Впрочем, моя пост не е за 9те лева, а за хуманността...за това ме и коментират

Титке, сигурно използваш свой си някакъв тълковен речник за тази думичка, щото блоговия ти профил и коментарните излияния в някои блогове са толкова хуманни, колкото грамотността на любоБитния Иконом, или човещината на Алонсо де Салазар. Аман от phoney-та в този блог.
цитирай
62. ramone - tit,
07.02.2014 17:54
eто ти я причината - пред очите ти е.
Половината от вас викате ура на новото правителство, а другата половина го псуват.
След четири години ролите се сменят - тея дето викахте ура почвате да псувате, а другите да викат ура.
А, междувременно люто се псувате помежду си.
А, онея, тарикатите, дет се връткат през четири години, ви подхвърлят трохи и ви се смеят.
Те това е причината за разликата в съотношенията.
А, аз не съм на 30, а на 46.
цитирай
63. dimat - на джорнаГлистите,пенсионерите им пречат!
07.02.2014 19:10
Забили глави в задниците на мафиотите от всякакъв калибър и разцветка,заети с обработване на същите с въртеливи движения на "езиците" си,вече 24 години не могат да видят проблема на страната си.Вероятно,защото обслужваните заници,не само подават благинки,но и удрят здраво.За сметка на това пенсионерите не хапят,следователно,могат да бъдат захапани.Нали трябва да се демонстрира "доблестна джурнаГлистическа смелост".Все пак,нали са "четвърта власт".
За съжаление, пенсионерите ,които са "учили" тези плазмодии ,имат основание да се срамуват от резултата на техния труд!
цитирай
64. sestra - Не бях чела постинга - причина. Прочетох го.
07.02.2014 19:47
Нито пише това, нито е тъй злостен като твоя реакт, Тит, май френд... Но пише за едни 300 лв. отгоре за депутатски заплати. Е, несъмнено към 1 юли ще имаме 300 отгоре за вторите, но няма да има по 9 за пенсиите, но тогава вероятно ще има други виртуални кокали за джавкане. И пак така ще надделяват думите - злообрази в същата България, а вероятно още по-смачкана.
цитирай
65. tit - хопфен, да не искаш да кажеш,
07.02.2014 20:48
че аз съм изяла на Лидис пенсията?!:)))

Вярно е - по стръвен постинг не съм писала никога! Извадих на показ всчки задни мисли, които криете зад дебилната си модерация, Фсичкия фалш на голееемите ви доктрини, които бистрите в скпаните кръчми и оклюмалите блогове!
Изкормих шибаната ви претенциозност!
Свободата, Хопфен, не е във възможността да нариташ или наплюеш другия...или да го стъпчеш.
Свободата е във възможността да подадеш ръка!
Ще ли просветне това в опиянените ви от еФтин алкохол мозъци?
Толкоз за моя хуманизъм, Хоп!
цитирай
66. tit - логично погледнато си прав, Рамоне!:)
07.02.2014 21:06
Само на пръв поглед...
Ожесточението е в нас. Политиците просто го използват.
Това е дълбока тема и тя засяга вярата.... Не му е тук времето и мястото.:)
Моя рейд свърши, знам, че почва твоя - натоварен график и чисти пътища, уважаеми!:)

И... 46 не е като 64, ще видиш!:))
цитирай
67. tit - сигурно сме чели различни постинги, Сестро!:))
07.02.2014 21:22
Уважаимата колежка беше поставила под един знаменател увеличението на пенсиите и пенсионерските гласове за БСП. И безсмислието на акта. По подир умуваше над причините, поради които депутатите не бивало да си увеличават заплатите...
Мен за депутатите не ми дреме-все хрантутници.
Ма деветте лева, с които направи девет метра магистрала ме вдъхновиха!:)

Стани, за Пискова не знам, но за теб съм сигурна, че знаеш що е глад поне колкото мен....Да не си въздигаме кумири, Стани!
цитирай
68. hopfen - Щом злобата наричаш страст, разбирам и защо
07.02.2014 21:30
tit написа:
че аз съм изяла на Лидис пенсията?!:)))

Вярно е - по стръвен постинг не съм писала никога! Извадих на показ всчки задни мисли, които криете зад дебилната си модерация, Фсичкия фалш на голееемите ви доктрини, които бистрите в скпаните кръчми и оклюмалите блогове!
Изкормих шибаната ви претенциозност!
Свободата, Хопфен, не е във възможността да нариташ или наплюеш другия...или да го стъпчеш.
Свободата е във възможността да подадеш ръка!
Ще ли просветне това в опиянените ви от еФтин алкохол мозъци?
Толкоз за моя хуманизъм, Хоп!

Щом злобата наричаш страст, разбирам и защо наричаш алкохола евтин....просто тълковния ти речник е пълен с печатни грешки, някъде от към първите седем!
цитирай
69. nikikm - Аз,като
07.02.2014 21:56
виден представител на пенсиите,да предпазя младоците от генерални изводи за това,какво са техните бащи,майки,дедовци и назад...
НЯМА ПЕНСИИ! ИМА БЪЛГАРИ,КОИТО ВИ ПРЕДШЕСТВАТ И КОИТО СА ДАЛИ КУЛТУРАТА НА СВЕТА! ИМА СТАРИ ХОРА,ЧИИТО ОТКРАДНАТИ ПЕНСИИ ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА...НА ЧАСТНИ ЛИЦА! Та недейте се превъзнася бройлерчета!Дори мъничката мисъл,че идвате на нашето място,не ви идва в главата! Както и приказката,която ние сме учили в основното училище,някога,за това,как в момент на бедствия и нужда,единственият оцелял в царството старец,го спасил! Младостта е знание,донякъде и повече,старостта е мъдрост! Мъдростта е над знанието, моженето интелекта, защото има опита,но не ги противопоставя,а ги увенчава! Ви лаете собствените си родители! Помияри ли сте? Каквито и да са,те са БЪЛГАРИ! А,БЪЛГАРИЯ Е ОСНОВАТА НА КОЯТО ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВА ДА СТЪПИМ,за да вървим напред! Та,мислете повечко,по-малко се палете и преди да хвърлите камъка,/да напишете/,премислете! Не сме ние още за изхвърляне,далеч не всички,а като гледам,огромна част от младите са се самоизхвърлили и се чудят как и кого да обвинят, да не приемат отговорност и да я прехвърлят... на "пенсиите"! Не е това пътят! Не ви е дадено на вас,да правите оценка на нас,на вашите родители и деди,но ние можем на вас и тя не е особено добра,макар да не ви казваме в прав текст всичко! Ще ви се обърнат представите! Българин не лае родител,това го искат враговете на Българският род!
цитирай
70. onlyfun - Абе ти cи много тъп. Не, тъпа е майка ти, че те е родила!
07.02.2014 22:00
hopfen написа:
Щом злобата наричаш страст, разбирам и защо наричаш алкохола евтин....просто тълковния ти речник е пълен с печатни грешки, някъде от към първите седем!

Да ти го нафлопам в cкапания ти заден CD-ROM!
Заври си главата в гъза, да видиш какво лайно си!
цитирай
71. vostroto - Хубав и правдив постинг. . . . :)А ...
07.02.2014 22:33
Хубав и правдив постинг.
...:)А яката снимка с бабката е доказателствен материал за това каква "заплаха" могат да бъдат пенсионерите...
Тук имаше една опасна баба Еленица, чието мнение по въпроса щеше да ми бъде много драго и интересно да го прочета:)
Поздрави!:)
цитирай
72. tit - тенкс, кептън!;):))
07.02.2014 22:33
vostroto написа:
Хубав и правдив постинг.
...:)А яката снимка с бабката е доказателствен материал за това каква "заплаха" могат да бъдат пенсионерите...
Тук имаше една опасна баба Еленица, чието мнение по въпроса щеше да ми бъде много драго и интересно да го прочета:)
Поздрави!:)

Този ник бая се повтаря напоследък... Може да е интересно, знам ли?!:))
цитирай
73. tit - От коментарите ти вее чалга, Хопфен...
07.02.2014 22:35
Не ме принуждавай да дам паролата на Тит на Вандела с указание да трие всеки небогоугоден коментар!:)))
цитирай
74. anonimen65 - pensioneri t apensionerite
07.02.2014 22:36
kato che li v dnesno vreme e dobre pensionerite da si okachat lozungi i na garba i ot pred"i nie biahme mladi i vie shte badete pensioneri.nie jiviahme po zle ot vas,no vi otgledohme dadohme vi neshto ,s koeto da si izkarvate prehranata,no vie shte badete po-zle ot nas,zashtoto tezi ,koito okradoha nashite pensii sa otkradnali pensiite i na nerodeniite vi dets, a kakto e tragnalo da ne rajdate niama i koi da vi zarabotva pensiite ili shte chakate na Bg bogatashite da vi ustroiat v priut?.jiveete samo stoiatelno?samo,tezi koito ste probili po vash si nachin v sistemata,no kolko jiveiat s brat v edn astaia a mama i tate v hola ili kuhniata,ama i te sigurno sa nedovolni ot peniite che ne moga da badat po edin v staia.zashto se roptae sreshtu pensiionerite.marzelivi krotuvali i tem podobni.rabotili vsichki na 3 mesta pone.edin pat na rabota edin pat v doma i edin pat na selo s nadejdata za vas da e leko.e tova ni e greshkata,che vi robuvahme i n erazbrahme kakvo otgledahme i kak pozvolihme na BSParskite parvenuta da ni oberat predi 25 godini.ei taka ot mnogo sladki prikazki i opluvania propusnahme osnovnata nishka na jivot.sega shte sme naistina kloakata na evropa.ot narod dal mnogo shte izcheznem martsina bez moral dalg i uvajenie kam rod i Rodina.kakvi sa tezi prikazki da jieveia sega pak sled men potop ama BSparskite cheda trupat i se ovarta vse okolo silnite na denia v sveta.Povecheto ot tiah sa naslednitsi na nagajdachi i ne razbirat,che v svetoven mashab bez balgaria shte gi shitnat i tiah v 3 ta gluha i nai mnogo vnutsite im da jivurkat kato nas dnes.
цитирай
75. tit - Искам да благодаря на всички коментирали!
07.02.2014 22:59
Да уверя всички, най-вече Контрасти, че този пост е вариация върху коментари и предложения, които силно са ме възмутили. Убедена съм, че народ, които не уважава и не цени възрастните си хора няма бъдеще. Че тъкмо солидарността прави силно едно общество и дава възможност на отделните му членове да просперират, всеки според възможностите си.

Равноправието е право, драги, а не равенство... Ако днес си замълчим, когато отнемат правото другиму, утре ще дойдат за нас!
цитирай
76. getmans1 - АЗ СЪМ ПЕНСИОНЕР !!!
07.02.2014 23:02
И ......... без ВАШИТЕ .......... 9лв. .............. ПАК ......... ЩЕ .........СЪМ......... си
Б Ъ Л Г А Р И Н ............ !!!!!

А пък вие сте БОКЛУЦИ ...... щом си мислите че за ...... 9лв ми помагате...... МАЙНА.. В. !!!

Хубаво е да си спомните как ТРОЙНАТА ЛАМЯ повиши пенсиите с 10% точно преди избори 2009 ...... и .......как ....... кризата .......... дойде по нашите .......... ДЪЛЖИНИ и ШИРИНИ ........... И .......... ГЕРБерастите /ГРОБАРИТЕ / .............. НЕ ГИ ...... понижиха ..........КАКТО ............ ГО ........... СТОРИХА............ СЪСЕДИТЕ !
9 лв. е „средно“ ........... А......... ПЕНСИИТЕ до 250 лв. са около 70% .......... АЛО-О-О-О, .......... КОЙ ще каже истината?????222222222222
цитирай
77. tit - Маре, никъде не твърдя, че всички пенсионери са бедни и гладни... И умни!:)
07.02.2014 23:13
mar866 написа:

и в този ред на мисли, само искам да отбележа, че всеки ден в Днес.бг, чета поне за трима пенсионера, които са обогатили ало-ало мошенниците с прилична сума. сума, която и аз трудно бих извадила.
е как става това? иначе - нищо лично към "алчните" пенсионери.

Те, пенсиите, са като нас - само годинките са им повече!:))
Инак - кой какъвто е не младини, такъв си остарява, ш`знаш!
Освен, ако не го налегне някакава болест!:(
цитирай
78. vmir - 43. tit - драго ми е да те вдъхновявам, Войнолюбе!:)
07.02.2014 23:14
Няма такъв шанс. Даже се учудвам, че съм влязъл тук с очаквания за нещо друго. Остава ми да се надявам, че инвазията на безумието е единствено в блога, защото държавата няма да издържи още дълго на такъв повсеместен щурм от безумни претенции. Държава с ялови загрижености не се спасява, а се доунищожава, но щом толкова много искате кочина и мизерия, няма да ви преча.
цитирай
79. tit - Вмире, ти влезе с очакването да ме обидиш:))
07.02.2014 23:29
Не ти се получи...

Аз няма да изградя просперитета си рискувайки здравето на майка си. Щото тя може и да не го дочака. За мен е по-важно времето, в което ще живея обичана и обичаща близките си, а не времето, в което ще живея просперираща!

Разбира се, че девет лева не решават нищо / getmans1 - недей да крещиш в моя блог, разбрах те от първия път/, но размахани като политически аргумент са като овалян в кочина пешкир - пръскат л***а навсякъде!:))
цитирай
80. getmans1 - „ДЪРЖАВА С ЯЛОВИ ЗАГРИЖЕНОСТИ......“
07.02.2014 23:38
vmir написа:
Няма такъв шанс. Даже се учудвам, че съм влязъл тук с очаквания за нещо друго. Остава ми да се надявам, че инвазията на безумието е единствено в блога, защото държавата няма да издържи още дълго на такъв повсеместен щурм от безумни претенции. Държава с ялови загрижености не се спасява, а се доунищожава, но щом толкова много искате кочина и мизерия, няма да ви преча.


ЯСНО И ТОЧНО
цитирай
81. dinkov - Динков
07.02.2014 23:45
tit - да се противопоставя строителството на магистрали и увеличението на пенсиите, прощавай но не е много умно. Ще ти обясня защо.
Не коментирам социализма и дали държавата е фалирала през 1990 г, и 1997 г.
Просто пенсиите могат да се увеличат единствено когато се увеличат парите в обръщение. А за да се увеличат парите в обръщение има два начина.
1. Като се напечатат ! - това вече го изживяхме през 1997 г.
2. Като се създадат ! - а те се създават когато работи икономиката.
Ние сме във "Валутен борд". Знаеш какво означава. За да отпечатаме парички трябва да имаме равностойност от тях в евро. А за да си докараме това пусто евро трябва да работи икономиката. Ех, тая пуста икономика. Но такъв е живота. Не върви ли тя, просто няма парички. А за да работи тая пуста икономика са нужни пътища. А сега... ако ти разпределяш това което имаш като пари, как ще го разпределиш. За пенсии или за магистрали. Сложна задача. Която и партия да е на власт тази задача е доста трудна. Не съм симпатизант нито на БСП нито на ГЕРБ, но когато са в опозиция искат увеличение на пенсиите за да се харесат на електората, а когато са на власт колкото и да крадат разбират, че ако искат още повече да крадат, а те искат, няма да могат да увеличат драстично пенсиите и ще трябва да строят пътища за да върви икономиката, за да увеличат поне минимално пенсиите и за да могат максимално да крадат . А нашите пенсии кой ще ги плаща, вече престанах да се питам, защото ще ме заболи главата. Между другото все още съм симпатизант на съпругата ми, защото тя ми готви манджа и пере чорапите :)))
Айде по-весело, пролет идва.
Поздрав.
Ицко
цитирай
82. tit - може би не следиш интригата от началото й, Динков:)
08.02.2014 00:36
няма значение... не противопоставям нищо, средствата за пенсионерите няма да стигнат до никъде при защитените в проектите цени на строителството на пътища.
Пенсионерите имат ПРАВО на актуализиране на пенсиите и приказки за това, че трябвали пари за строителство на магистрали са чиста инсинуация.
Парите за строителство идват от съвсем други източници /не ми се влиза в детайли, изморена съм/ и краденето там ....пардон, усвояването на средствата е такава мъгла, не само при Герберското управление, чее... Уф, всичко е демагогия, Динков! Могат и да актуализират пенсиите и да акумулират средства за строителство. Вярвам, че ще го направят, тъй че само си чешем клавиатурите тук!:)
Да идва тая пролет, да се стоплим и засмеем!
цитирай
83. getmans1 - ВАЖНОТО Е НА ПИСКОВА ДА И СЕ СПИСКА ПИСКАТА
08.02.2014 02:12
tit написа:
няма значение... не противопоставям нищо, средствата за пенсионерите няма да стигнат до никъде при защитените в проектите цени на строителството на пътища.
Пенсионерите имат ПРАВО на актуализиране на пенсиите и приказки за това, че трябвали пари за строителство на магистрали са чиста инсинуация.
Парите за строителство идват от съвсем други източници /не ми се влиза в детайли, изморена съм/ и краденето там ....пардон, усвояването на средствата е такава мъгла, не само при Герберското управление, чее... Уф, всичко е демагогия, Динков! Могат и да актуализират пенсиите и да акумулират средства за строителство. Вярвам, че ще го направят, тъй че само си чешем клавиатурите тук!:)
Да идва тая пролет, да се стоплим и засмеем!


АКО ти е възможно, ЛЕКА НОЩ !
цитирай
84. sestra - Кумири?
08.02.2014 11:37
tit написа:
Уважаимата колежка беше поставила под един знаменател увеличението на пенсиите и пенсионерските гласове за БСП. И безсмислието на акта. По подир умуваше над причините, поради които депутатите не бивало да си увеличават заплатите...
Мен за депутатите не ми дреме-все хрантутници.
Ма деветте лева, с които направи девет метра магистрала ме вдъхновиха!:)

Стани, за Пискова не знам, но за теб съм сигурна, че знаеш що е глад поне колкото мен....Да не си въздигаме кумири, Стани!


Това, което искам за държавата, в която живея е да не си знам ни правителство, ни президент, ни партии. Това ще означава, че нито някаква луда източна империя ми е напъплила родината, нито пак тя плюе бясно срещу всеки, дръзнал да се помъчи да и върне суверенитета. Тук капитализъм няма, тук има соцпари за раздаване на подбрани удобни люде. В случая - пенсионери. Колко прозрачно - даваме им по десет лева и си осигуряваме гласовете отново или просто им затваряме устите да не протестират. Те при тая беднотия ще се радват като на 100. И без това си имат денонощни ядове да не ги измамят, да не ги пребият, удушат или заколят зарад тия техни пенсийки. Не... нека са девет по-добре. И ще им викаме, че са обеднели при Бойко за 4 години.
От там е бедността, не от капитализма, тия термини са изтъркани вече, не работят. Впрочем втълпиха ви го маските на соца, подставените лица, т.нар. демократи от прехода. Днес никой вече не говори за капитализъм. В по-рзумните, балансирани общества бедност не е мръсна дума, защото има решения. И е точно така - който се бои от бедност, да не иска да става богат. Нито преди, нито след беднотията. Закон на "физиката" - всичко тече, всичко се променя. И да не искаме - така е.
цитирай
85. tit - цитирах една от първите Божии заповеди, Стани.:)
08.02.2014 14:00
И аз искам същото, с тая разлика, че не давом географско определение на Империята!:):))
Просто - не ща която и да е Империя.
Ще съм по-обстойна когато имам време.
Благодаря ти за разбирането!


/сори за пискова, но аз не съм трол или хейтър - моят гняв е величав и резултатите - болезнени. Не знам що го приемат лично.../
цитирай
86. nikikm - Сестричке,
08.02.2014 20:06
sestra написа:
tit написа:
Уважаимата колежка беше поставила под един знаменател увеличението на пенсиите и пенсионерските гласове за БСП. И безсмислието на акта. По подир умуваше над причините, поради които депутатите не бивало да си увеличават заплатите...
Мен за депутатите не ми дреме-все хрантутници.
Ма деветте лева, с които направи девет метра магистрала ме вдъхновиха!:)

Стани, за Пискова не знам, но за теб съм сигурна, че знаеш що е глад поне колкото мен....Да не си въздигаме кумири, Стани!


Това, което искам за държавата, в която живея е да не си знам ни правителство, ни президент, ни партии. Това ще означава, че нито някаква луда източна империя ми е напъплила родината, нито пак тя плюе бясно срещу всеки, дръзнал да се помъчи да и върне суверенитета. Тук капитализъм няма, тук има соцпари за раздаване на подбрани удобни люде. В случая - пенсионери. Колко прозрачно - даваме им по десет лева и си осигуряваме гласовете отново или просто им затваряме устите да не протестират. Те при тая беднотия ще се радват като на 100. И без това си имат денонощни ядове да не ги измамят, да не ги пребият, удушат или заколят зарад тия техни пенсийки. Не... нека са девет по-добре. И ще им викаме, че са обеднели при Бойко за 4 години.
От там е бедността, не от капитализма, тия термини са изтъркани вече, не работят. Впрочем втълпиха ви го маските на соца, подставените лица, т.нар. демократи от прехода. Днес никой вече не говори за капитализъм. В по-рзумните, балансирани общества бедност не е мръсна дума, защото има решения. И е точно така - който се бои от бедност, да не иска да става богат. Нито преди, нито след беднотията. Закон на "физиката" - всичко тече, всичко се променя. И да не искаме - така е.


застанала си зад дърво и то е у теб!Бих ти писал,че поста ти е тъпичък,но не те познавам и не желая да те обиждам,може би си повече от това,което показваш! От един пенсионер,когото не можеш да купиш!
цитирай
87. coacoa11 - Здрасти, Тит, Четох, четох, пък ...
09.02.2014 13:13
Здрасти, Тит,
Четох, четох, пък реших и аз да се преброя :) Не че вече всичко не е казано по темата...
Едва ли ще запросперираме много, ако разчитаме на инвестиции от залъка на пенсионерите. Отминало е времето техните пари за пенсия да бъдат инвестирани. Има толкова много грешно похарчени пари, та да опираме до тях ли стигнахме?
А може би искат да ги инвестират по европейски, в масови образователни програми от типа на "Аз мога", например "Аз мога да не ям" "Аз мога да стана слънцеяд" или "Аз мога да инвестирам в просперитета на държавата, като умра по-бързо и безпроблемно, преди да се пенсионирам". То това го е имало и в концентрационните лагери, само че там гаврата е била друга - "Аз мога да инвестирам в добро здраве, като стана на сапун", а при нас е "Аз мога да стана на асфалт, за да преминеш върху мен към светлото бъдеще".
Поздрави за хубавия пост!
цитирай
88. batogo - !!!:)))
10.02.2014 06:42
Когато 70 години крадеш, заблуждаваш и унижаваш народа си, защо да не му подхвърлиш надменно шепа стотинки, за да го зарадваш преди изборите, та след това, когато заслепен от радост ти осигури отново властта, да му съдереш поредната кървяща кожа от гърба с тих присмех?! Много благородно, нали?! Нещастници... :)))
цитирай
89. blackpredator - Абе шльоко,
10.02.2014 22:03
batogo написа:
Когато 70 години крадеш, заблуждаваш и унижаваш народа си, защо да не му подхвърлиш надменно шепа стотинки, за да го зарадваш преди изборите, та след това, когато заслепен от радост ти осигури отново властта, да му съдереш поредната кървяща кожа от гърба с тих присмех?! Много благородно, нали?! Нещастници... :)))

ти де си ручал лютеница през тия 70 години.
Д'еба приматите ви демократи, д'еба...
цитирай
90. baskeret - Мале
21.02.2014 10:26
Добре че не съм пенсионер! :)

звучи ми така (харесвам тази песен)

http://www.youtube.com/watch?v=bjd70YiIRb4
цитирай
91. kostadin - Над пуйчарник шум се вдига, вдигат ...
28.02.2014 09:59
vmir написа:
Над пуйчарник шум се вдига,
вдигат пенсии със лев,
ето, пуйките пристигат,
“левът или смърт” зоват.

Бате Бойко даж’ проклинат,
не бил пуснал, нито лев,
що, бре пуйки, мигар мозък
лев на ден си не спомнът?

Ой ви пуйки гласовити,
щом не помните кога
бате Бойко ви опази,
ще ви гони пак глада!


Много хубаво си разкрил образа си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2759415
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031