Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 18:31 - Знание и въображение /"Историята - наука или измислица"/
Автор: tit Категория: Хоби   
Прочетен: 3348 Коментари: 8 Гласове:
26

Последна промяна: 02.06.2010 22:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Трудно е за лаик да отдели възможното от вероятното.
          Понякога се спъваш в твърдения и хипотези, така скандални, че отказваш да се замислиш въобще. Човек трудно приема да разсъждава върху факти, преобръщащи основата на възприятието му за заобикалящия го свят и онова, което знае за историята и времето , в което  живее. Отделете един час...може след това да ви се стори, че света не е същия.














Тагове:   въображение,   наука,   логика,


Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - Ооооо, Фоменко - много отговорно ще ...
02.06.2010 20:50
Ооооо, Фоменко - много отговорно ще съобщя на аудиторията - името му е синоним на некомпетентност и смехотворност дори в средите на лаиците в неговата родина.
Но благодаря за това ,че му видях физиономията - а аз съм в сектата на Ломброзо и френолозите, тоест виден изгледист.
Мошеничествата му имат почва , защото в руския имперски двор са извършени безбройни и значителни фалшификации, включително и на околните народи, включая и нашего брата. Но - голямо "НО" ! - в екипа му има прекрасни учени, чиито анализи по някои проблеми са ценни . А тъкмо сега върви за двора на Елисавета.... Правилно се съмнява Фоменко, но някои от методите му рядко са научни, по скоро са ддедуктивни , и много от изводите му са в полза на великоруския хегемонизъм. Забавен е, особено ако се чете в паралел с неговите критици, не по малко забавни, но много пъти и по-точни.
цитирай
2. tit - lado,
02.06.2010 20:59
Бях впечатлена, макар че си знам - сериозни тези не се развиват с научнопопулярни филми!
Този, и за мястото на Йерусалим звучат интересно, но по-нататък - прекаляват!
Коментарът ти казва почти всичко, но филмите са направени интересно и провокират!
цитирай
3. lado - Безспорно е така относно интереса - ...
02.06.2010 21:17
Безспорно е така относно интереса - пари трябва да падат. Интересна фалшификация между другото разкрива един от неговите съмишленици за фундаментален ръкопис от тяхната история, но по идентичен начин се намира и именника но българските ханове - по същия сценарии. Е, тях това не ги интересува, но примерно мене - да. Наистина беше разкрит механизма и технологията на подмяна на страници, за да може да се скалъпи нужната им хронология. Безкрайно интересно ми беше - Агата Кристи е чирак в сравнение с руския императорски двор и неговите послушковци-учени. Страшна каша са забъркали и май никога няма да се видят истинските ръкописи - може и да са безвъзвратно унищожени!
Относно Фоменко - без неговата провокация щеше да е скучно, и понеже разбърка наносите - сега почват да лъскат много истини. Така че - и това е полезно. Без опоненти всяка наука е загубена!
цитирай
4. vestvi - Интересно!
02.06.2010 21:27
Обичам хората с друг поглед. Понякога те променят света. Не евклидовата геометрия, по която се движат комическите кораби е създадена, чрез допускане на невъзможното /например - две успоредни прави се пресичат в безкрайноста/.
Поздрави за различното от обшия фон, инфо!
цитирай
5. tit - vestvi - :))
02.06.2010 23:21
Благодаря!
Това е една от 12 (мисля) серии - някой са доста явни опити да се докаже, че с Русия започва всичко на този свят. Първо го приех за комплексарско, но Ладо по-горе е уточнил доста по това подозрение. Почти всички клипове са кодирани и силно защитени. Могат да се намерят само по руските сайтове. Някой серии си струват времето - като този, който все пак успях да пусна тук!
Хубаво е човек да се съмнява и да успява да погледне на познати факти от друг ъгъл! Най-малкото, това е забавен начин да поразмърдаш мозъните си клетки и да пренаредиш онова, което знаеш, че си мислиш, че знаеш!:))
цитирай
6. tit - 3. lado,
02.06.2010 23:36
така е - има серии, в които пряко се пропагандира руски произход на известни нам исторически личности и находки, доста смехотворно!:)
Но ако някой е любопитен - да проследи връзката! Само да не се забравя, че това са научно популярни филми, при това насочени към техния пазар!
И пак ми е криво, да ти кажа - защо у нас не правят подобни филми, ако и да са пропаганда? В крайна сметка цитатът на Оруел в началото на филма е самата Божа истина!:))
цитирай
7. mamkamu - :)
03.06.2010 08:52
Извинявай, но ще се въздържа от гледането :)
цитирай
8. boristodorov56 - На позицията на Владо съм.
04.06.2010 14:20
Не издържах повече от 5 минути на първия филм.
Въпросът с рождението на Христос с 4 години по-рано от възприетото днес е изяснен не от този фамозен Фоменко,
а доста преди да се сети да разчепква проблема и то от християнски учени.
И какво от това?
Имал е всеки народ, държава или империя свое собствено летоброене.
Наложило се е летоброенето на онази сила, която е доминирала няколко века над цивилизования западен свят. Просто, ясно и обяснимо.
За всеобща радост летоброените на "учените" от РАН не можа да се наложи повече от 80 години и отиде барабар с троицата им в историята преди да са пратили света в историята.
И така като старпостилците от кагебистката им църква - ние си караме както го кара светът - по обичайната хронолотия - преди и след Христа.
Лъже и демагогстгва, че въпросът не е доктринален и не е свързан с Вярата Христова - като всеки материалист и червен безбожник!

Не обичам хората, които лъжат повече от мен - естетически несъвместимо е, когато го правят възмездно.

Да живее светът преди и след летоброенето по Ленин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2761915
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930