Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2014 12:52 - Един човеконенавистен постинг
Автор: christof Категория: Други   
Прочетен: 12943 Коментари: 60 Гласове:
22

Последна промяна: 09.08.2014 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   



           Да, случаят с ягуара Алонсо наистина като че ли се преекспонира.
           Дни наред се начетохме и наслушахме на какви ли не "компетентни" мнения. Аз също се влях, така да се каже, във всеобщия хор, представяйки моето виждане относно това защо се стигна до убийството на животното, вместо до безболезненото решаване на проблема, каквото решение ОПРЕДЕЛЕНО е имало. Никой не може да ме убеди, че отстрелването му е било ЕДИНСТВЕНОТО ВЪЗМОЖНО решение, както се кълнат замесените в случая - от директора на зоопарка до нещастния Денко с ловната пушка.
           Да, случаят с Алонсо наистина се преекспонира, но той показа нещо много повече от едно безхаберие, довело до убийството на рядко, екзотично животно. Показа, че на територията, наречена България, разделението между хората, както и дехуманизацията на една значителна част от населението, вече са толкова големи и необратими, че едва ли нещо е в състояние да върне баланса. 
           Стигнало се е дотам, че в постинга на Елеонора, озаглавен "Тръгнали да ми правят подписки за някакъв ягуар",  разни хора (включително и самата авторка) да правят паралел между случая с ягуара и наводненията в Мизия.
           Не знам, не съм чак такъв компетент, но да правиш съпоставка между природно бедствие и човешка безотговорност, е абсурдно. Авторката на постинга дори обвинява "управляващите" за бедствието, защото не се били погрижили за хората (!?). А това, че само за няколко часа в района са се изсипали над 160 литра на квадратен метър дъжд, което според синоптиците е над 3 пъти месечната норма, явно изобщо не е толкова важно. Важното е, че някой "управляващ" не се е погрижил за хората.
           Забелязали ли сте как в България, когато стане наводнение и пострадат хора, виновни са САМО и ЕДИНСТВЕНО непочистените дерета, което пък е пряко следствие от "управляващите", които не са грабнали лопатите и не са почистили проклетите дерета? Мен ако питате, това си е симптом на много сериозно обществено заболяване - вечното чакане някой друг да свърши работата.

           Ще дам един пример, за да не бъда голословен. Преди няколко години поройни дъждове с интензитет  от 180 литра на квадратен метър (т.е. малко повече от тези в Мизия) почти отнесоха автономната столица на остров Тенерифе - Санта Крус. Самият град е с население около 300 хиляди жители (т.е. доста по-голям от Мизия) и е разположен на хълм, който постепенно се спуска към Атлантическия океан, докато стигне до ниво 0 метра надморска височина. Там няма непочистени дерета и незаконни цигански постройки, градът, както споменах, не е равен като тепсия, както прословутия Мизия, но водната стихия беше толкова силна, че отнесе хора, автомобили и дори трамваи (да, правилно прочетохте - трамваи!!!) в океана. Не помня колко точно бяха жертвите, но хич не бяха малко. Определено бяха в пъти повече от двамата загинали в Мизия. Въпреки ужасното бедствие обаче, никъде нямаше безсмислени обвинения, че този или онзи "управляващ" е виновен за катастрофата, а хората просто запретнаха ръкави и се заеха с възстановяването на града. Никъде тогава не прочетох, че губернаторът на автономната област или кметът на града са причинили нещастието. За сметка на това, навсякъде имаше смирение и благоговеене пред силата на Природата, която от време на време просто решава да покаже на хората колко са малки и жалки.

           Но да се върнем в милия роден блог бе ге.

           Авторката на въпросния постинг (Елеонора) пише също, че й се плачело за загиналите и пострадали хора в Мизия и се чудела как е възможно някой да събира подписка за някаква убита котка, вместо и той да рони горки сълзи като нея за пострадалите от наводнението.
           Така е, дами и господа, важното е да плачем по форумите. Също както Николай Бареков и богатите му приятели плачат за бедните хора в България, но това е една съвсем отделна тема.    
           Въпросът ми е следният: когато в Аспарухово загинаха 13 души, авторката плака ли и за тях? Тогава нямаше убит ягуар, който да разсейва и да размива обществените нагласи. Или в Аспарухово повечето от загиналите бяха мръсни, гнусни цигани, които сами си докараха това бедствие на главите, понеже незаконно са застроили отводняващите (изненада!!!) дерета?
           Да, отново проклетите дерета.
           Явно хората, живеещи на територията, наречена България, са станали толкова самоуверени, че Майката Природа вече изобщо не е фактор, който би могъл да им причини бедствие с фатални последици. За всичко това са виновни САМО и ЕДИНСТВЕНО проклетите "управляващи". А това хич не е хубаво. Изобщо даже не е хубаво.

           Да не дава Господ катастрофално земетресене, че тогава не знам кой ще е виновен!

           Но нещата, дами и господа, не спират дотук.
 
           Същите тези хора, в свои коментари под постинга, обвиняват някои свои сънародници, че обичали животните повече от хората, а някакъв дори стига до крайност, наричайки любителите на животните психично болни.
           Винаги съм казвал, че степента на цивилизованост на дадена нация е правопропорционална на отношението й към животните и към мъртвите (хора). Вследствие на това, хуманизмът си идва сам, по напълно естествен път, повярвайте ми. Само човек, който никога не е излизал от България и не е ходил в така наречените "бели държави" (това пък що за израз е, ебахти!!!), не би могъл да знае този неоспорим факт - а именно, че човещината (хуманизмът) се изразява най-вече в човешкото отношение и уважение към всяка жива твар, както и към мъртвите хора. Достатъчно е само да се разходите из което и да е селско гробище в която и да е "бяла държава" и да го сравните с което и да е селско гробище в България, и ще ви се изясни за какво говоря.
           Във връзка с това, искам пак да попитам нещо.
           Колко случаи на фатални нападения на бездомни кучета над хора имаше през последните няколко години в България?
           Колко случаи на фатални нападения на домашни кучета над хора имаше през последните години в България?
           Преди да започнете да ми плещите глупости, аз ще ви кажа: много са. Десетки са. И всеки случай е от ужасяващ по-ужасяващ. И всеки, който го отрече, е пълен идиот. Даже съвсем скоро имаше такъв инцидент с пит-бул, който за щастие, не завърши фатално, освен за самия пит-бул (между другото, точно това се нарича ситуация, в която НЯМА ДРУГ НАЧИН, скъпи съблогери и аз напълно подкрепям мъжа, спасил съпругата си, прерязвайки гърлото на кучето).
           След всеки подобен инцидент, форумите се пълнеха с мнения, част от които могат да заемат достойно място в Музея на човешките безумия. От призиви за масови убийства на "гадните помияри", до призиви за саморазправа със собствениците на някой озверял ротвайлер, който е нападнал нещастен дядка в Борисовата градина.
           Каквото и да ми говорите, и в двата случая се касае за пълна деградация и дехуманизация на една значителна част от това Общество.
           Защото, за съжаление, в България е пълно с идиоти, които си мислят, че са в състояние да се грижат за куче, а само след няколко месеца преценяват, че това е едно извънредно тежко бреме и, също както и при случая с Алонсо, избират възможно най-лесния и безотговорен начин - натирват домашния си любимец на улицата.
           Т.е., отново се връщаме на сталинския принцип, за който говорех в моя постинг по темата за Алонсо - има домашен любимец - има проблем, няма домашен любимец - няма проблем.
           Там, навън, нещастното животно започва да прави това, което Природата му повелява. Започва да се бори за оцеляването си. Започва да се размножава, събира се с други себеподобни в глутници и започва да напада хора.
          Защото е хищник.   
          Да видяхте тук някъде безотговорен "управляващ"?
          Аз не виждам. Вместо това, виждам САМО и ЕДИНСТВЕНО безотговорни хора, които не са "управляващи".
           Същото се отнася и за онези, които са допуснали домашният им любимец да захапе смъртоносно някой човек в парка.
           "Намордници, къси поводи, здрави каишки - какво е това, бе!? Те ще ми кажат на мене как да си гледам кучето! Айде, ебете си майките! Хайде, Джак, дръж оная котка!"
           И добре "възпитания" пит-бул Джак без намордника се спуска настървено към храсталаците да гони въпросната котка, а след няколко дни същият добре "възпитан" домашен любимец Джак захапва за гърлото някоя нещастна бабичка или малко дете в парка, а на тъпото, безидейно, инертно и безмозъчно Общество му се дава поредната доза животворен сеир и поредния повод да помрънка възмутено какви гадни идиоти са притежателите на бойни породи кучета, както и самите кучета и как всички те трябва да бъдат избити до крак.
           А всъщност, голяма част от тях биха постъпили по същия начин като въпросните идиоти. Защото и те са същите безотговорни дегенерати.

           Така че, скъпи съблогери, любителите на животните не са ви виновни с нищо. Виновни сте САМО и ЕДИНСТВЕНО вие, че мислите така, вместо да си смените човеконенавистните чипове в главите.
           Да, точно така. Нито един от вас не може да ме убеди, че е истински хуманист, а не лицемер, докато не си промени ТОТАЛНО отношението към всичко живо.

           Но нещата не спират дотук.
           В свой коментар под въпросния постинг, блогерката Тит, позната също и като Дъщерята на Работническата класа, българската Клара Цеткин или софийската Роза Люксембург, пише, че (цитирам дословно):
"Причината за игнорирането на нещастието на мизийци е, че този район се водят гласоподаватели на БСП!:(

Герберистите официално се молят за смъртта им, ти искаш причастност към злополучието им да проявяват!:))
Човечност и юманизъм са различни неща, каквото и да твърдят речниците!"
(край на цитата)

           
Няма да коментирам първите две изречения на тази българска боркиня за Свобода и Равенство, защото е под дойстойнството ми, а също така гигантската глупост, която е съчинила, излиза извън възможностите ми за нормална човешка реакция.
           Ще коментирам само последното изречение на партизанската ятачка.
           Не, Тит, човечност и хуманизъм са различни неща само в твоята глава. Главата с несменения (и, за голямо съжаление, вече несменяем) човеконенавистен чип.
           Навсякъде другаде те са синоними.
           Останалото се нарича мизантропия. 
           Човеконенавист.

           Какъвто е и целият постинг, под който сте коментирали.
       



Гласувай:
48



1. jeremy231 - Хвала, Бушмилс!
09.08.2014 13:45
Напоследък ми се случва често да не мога да се изкажа под пост на някой от "моите хора". Измета на Блоглбъгъ.
цитирай
2. christof - Сава,
09.08.2014 14:13
аз затова и не коментирах там. Просто понякога глупостите ми идват в повече. Е, не бих ги нарекъл чак "измет". За мен тия хора са изгубени души.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Полезно е да се говори за ягуара,
09.08.2014 14:34
полезно е да се говори и за наводненията. Прав си за животното , че не са виновни управниците, а нехайството на един или друг от персонала на зоопарка. Отстрелът е правилен обаче и ще се опитам да ти обясня защо. Куче със спринцовка се успива за повече от час / за да се извърши някаква манипулация/ Кон доста по дълго. Обикновено ветеринарите гонят собствениците на животните защото те почват да правят тикове, треперения и с две думи гледката е страшна. Няма такова приспивателно което мускулно да те трупира за секунди и минути дори. Секундно приспиване може да се получи с т нар райски газ, но то е с вдишване и отива за секунди в мозъка. Пътят на лекарството от мускул е съвсем различен и обикновено трябвят часове. Сигурно е имало вероятност да го подплашат, да го върнат в клетката му, но това си е риск от всякъде. Ще припомня че ягуарът троши с челюсти черепа на говедо, алигатор...Много хора не биха дигнали цев дрещу подобна котка, но не зарад етични подбуди , а от паника. Късмет е, че този Динко не е бил от тях.

За наводненията.
Прав си, че срещу стихията много малко са нещата които можеш да направиш в момента. Превенция е нужна. Виж Холандия е под нивото на океана. Там нари всеки ден, и место се достигат стойностите на валежи като тези при Аспарухово. При случая в"бисер" още не могат да намерят кой е собственика на узовира. Напоителни системи или "отбраната". Преди това се откърти стена на рибарник и пак зажинаха хора. Напоителните системи се разграбиха , а каналите задръстиха с боклуци. Тоест водата при подобни наводнения отиваше в полето и отводнителната инфраструктура, сега в къщите на хората. Не зная от кога имаш спомени за подобни изпълнения, но аз не съм от скоро на тази земя. Подобни трагедии не помня. В подлеза на НДК при строежа му бяха сбъркали с отводнителните тръби на Перловец и при подобен дъжд подлеза се напълни и една жена се удави. Проектант, технически ръконодител в затвора, а Хидрострой без премии 2 години.
цитирай
4. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
09.08.2014 14:37

Аз съм впечатлен: Tit е ходеща енциклопедия.
Чувал съм това-онова за общата култура, ама тя цитира цифpи, запетаи ..... Направо се шашнах – Google е нейната обща култура. Да я пита човек тогава защо бърка обикновени думи?

Но не питам, защото пак ще отклони в девета глуха. По-удобно е.


цитирай
5. tutankhamon661 - Напоследък ми се случва често да не ...
09.08.2014 14:38
jeremy231 написа:
Напоследък ми се случва често да не мога да се изкажа под пост на някой от "моите хора". Измета на Блоглбъгъ.


Играчи, бре. Големи виртуози, ха-ха ...

цитирай
6. christof - Чичо Венци,
09.08.2014 15:14
има упойващи вещества, които могат да повалят 300 килограмов тигър за по-малко от минута и то - изстреляни през специална "пушка", снабдена с оптика. Така че, дори няма да се налага стрелецът да се доближава рисково до животното. Всеки един уважаващ себе си зоопарк трябва да разполага с подобно оборудване, което дори не е и чак толкова скъпо. Просто се иска малко пипе в главата. Защото понякога възникват такива ситуации като случая в Ловеч и задължение на зоопарка е да осигури безопасността на посетителите и (забележи!!!) на животните. Самият факт, че някой е използвал смъртоносно огнестрелно оръжие в зоопарк, който е обществено място, за мен означава, че районът най-вероятно е бил опразнен от хора. Или поне аз така си мисля. Едва ли някой ще се разгърми с ловно оръжие из пълен с хора зоопарк, без да са взети предварителни мерки. Ако това наистина е било спазено, значи наоколо не е имало никакви хора. Тогава кого е заплашвал този ягуар?
Що се отнася до наводненията и тежките последици от тях през последните години. Не че отричам, че има незаконно строителство из разни язовири, дерета, отводнителни канали и каквото там има за застрояване. Не отричам също и че голяма част от язовирите са ничия собственост или няма достатъчно пари за поддръжката им и всеки се оправдава с едно или друго, докато не стане белята. Но също така слушам внимателно какво говорят по-умните от мен и от теб хора - или така наречените учени. От няколко години насам алармират, че ще зачестяват все повече и повече екстремалните климатични явления и това се случва. Появяват се торнада на места, където никога не ги е имало, тежки урагани помитат райони, където най-силният вятър е бил умерения от изток, а поройни дъждове помитат цели градове и села в държави, където хората са виждали това само по новините за Бангладеш, Индия, Тайланд и т.н.
Т.е., Венци, явно учените са прави, а не блогерите от блог бе ге, които говорят небивалици.
цитирай
7. tit - с всичката ми тъпотия, Бекс, забелязах...
09.08.2014 15:40
че си пропуснал да отбележиш, дето тъпите и безотговорни твои, за нещастие, съотечественици са пропуснали да си застраховат къщите и козите.
Би могъл да спретнеш още един гениален постинг утре : "За кожата на една коза, с чиято цена тъпият селянин можеше да си застрахова къщата"

Мноо ти здраве от деветнайсти век!:))
цитирай
8. christof - Тит,
09.08.2014 15:57
предполагам, че партизанската ти душица е трепнала от удоволствие, когато си видяла заглавието на постинга ми. Сигурно си потрила доволно пръсти, заканвайки се да направиш някое от епистоларните си изказвания под човеконенавистния постинг на хейтъра, безродника и гнусен собственик на фирми, а.к.а. My Self. А то какво се оказа - че човеконенавистният постинг бил друг. Хахахахаха! Само така мога да си обясня защо си споменала това за застраховките и козите - просто много си искала да ги има. Но, за твое голямо съжаление, аз изобщо не ги споменах в човеконенавистния си постинг!
Да му се невиди!

Много поздрави от Шипковия храст!
цитирай
9. freeoldmen - 6. christof
09.08.2014 16:26
Забравил си да споменеш този път, че който не те аресва, да ти яде гъзът.
Като изключим тази небрежност, във всичко останало си перфектен.
Само да знаеш, че един ми се оплака, живее в слънчева Испания, че те така си имАл куче, и си го разождал из парка, когато зли хора му го взели, писали му некаква глоба и го пратили пред съдия.
Само защото псето било без намордник, е, и без документи. То къде се е чуло и видяло куче с документи? С блог съм чул...
Та от майтап на майтап, съдията му определил 5 500 евро глобичка.
Която не била най-високата възможна.

Та имам чувството, че никога повече куче на този ми познат няма да нападне никого, Ако е от същият негоден матрял като тези, които визираш...

цитирай
10. christof - freeoldmen,
09.08.2014 16:46
да, пропуснах огромните глоби, както и високите годишни такси, за да притежаваш голямо куче. Поради тази причина в "белите държави" няма как всеки прошляк или сополанко да притежава бойно куче, просто защото не може да си го позволи. Признавам си - мой пропуск е това, но темата на постинга ми беше съвсем друга, затова така се получи.
цитирай
11. jeremy231 - Не си ме разбрал или съм се изказал неправилно. Според тях, ние сме измета на блог.бъгъ
09.08.2014 17:22
christof написа:
аз затова и не коментирах там. Просто понякога глупостите ми идват в повече. Е, не бих ги нарекъл чак "измет". За мен тия хора са изгубени души.

цитирай
12. jeremy231 - Абе Тити, хубаво е, че знаеш че си тъпа, но защо и го показваш?
09.08.2014 17:28
tit написа:
че си пропуснал да отбележиш, дето тъпите и безотговорни твои, за нещастие, съотечественици са пропуснали да си застраховат къщите и козите.
Би могъл да спретнеш още един гениален постинг утре : "За кожата на една коза, с чиято цена тъпият селянин можеше да си застрахова къщата"

Мноо ти здраве от деветнайсти век!:))

цитирай
13. christof - А бе, я чекай да си копнем този фундаментален коментар...
09.08.2014 17:42
tit написа:
с всичката ми тъпотия, Бекс, забелязах... че си пропуснал да отбележиш, дето тъпите и безотговорни твои, за нещастие, съотечественици са пропуснали да си застраховат къщите и козите.
Би могъл да спретнеш още един гениален постинг утре : "За кожата на една коза, с чиято цена тъпият селянин можеше да си застрахова къщата"

Мноо ти здраве от деветнайсти век!:))

... че току виж авторката му се е усетила и го е изтрила.

Хоп! Коп! Готово. :)))))))
цитирай
14. christof - Не си ме разбрал или съм се изказал ...
09.08.2014 17:44
jeremy231 написа:
Не си ме разбрал или съм се изказал неправилно. Според тях, ние сме измета на блог.бъгъ

Това не е важно. Аз пак стоя зад думите си, че глупостите на някои съблогери понякога ми идват в повечко, а във въпросния постинг те са в изобилие.
цитирай
15. jeremy231 - Въпросната авторка получава усещане след подсещане. :))))))))))))))
09.08.2014 17:58
christof написа:
tit написа:
с всичката ми тъпотия, Бекс, забелязах... че си пропуснал да отбележиш, дето тъпите и безотговорни твои, за нещастие, съотечественици са пропуснали да си застраховат къщите и козите.
Би могъл да спретнеш още един гениален постинг утре : "За кожата на една коза, с чиято цена тъпият селянин можеше да си застрахова къщата"

Мноо ти здраве от деветнайсти век!:))

... че току виж авторката му се е усетила и го е изтрила.

Хоп! Коп! Готово. :)))))))

цитирай
16. neznayko - Душа
09.08.2014 18:44
Имах котка, която умря от старост. На около 15-16 години. Не помня точно. Та по някаква случайност запазих едно котенце от последното и раждане. Разбираха се много добре и си ги гледах и двете. Мина време и на майката и се свиха ушите, окапаха и зъбите и почти ослепя. Изкара така още година-две, но си личеше, че си заминава. Един ден я чух да издава оня странен звук, когато майката вика котенцата си. Детето и (отдавна пораснал, голям котарак) изведнъж се появи от някъде като вихър и отиде до нея. Подушиха си муцунките, тя го близна няколко пъти, след което го изгони. Час по-късно умря.
Това е история, на която бях свидетел и която ме убеди, че всяко живо същество носи душичка и изпитва чувства. Грехота е безпричинно да се избиват животни. В тази връзка съм убеден, че ягуара е можело да бъде спасен и е недопустимо да сравняваме неговото убийство с трагедията от наводненията. Това са различни съдби. Еднаквото между тях е само това, че носят тъга.
цитирай
17. ramone - ...
09.08.2014 18:47
И аз се изказах под онзи "легендарен" пост на елинора.
Съвсем честно си признавам - жал ми беше за Алонсо, а за хората от Мизия не. Ма изобщо не ме е срам от това. Знаеш ли защо?
Защото няма абстрактен хуманизъм!
Хората сме така устроени, че може да ни развълнува само нещо конкретно - трябва да видим човека/животното в конкретен контекст и да си го представим. няма как иначе. Не защото сме някакви изроди. Това е някаква защитна реакция на организма - ежедневно някой трепе някой, чели сме не за хиляди, а за милиони смърти - ако живеем с мъката за тях, ще се скапем за нула време.
А, Алонсо си го представих някак много живо - избягал от клетката, лутал се из зоопарка, връщал се два пъти в клетката и накрая бай Дончо - бам с пушката.
А, после на снимка - тая простотия що, така и не разбрах. Да беше го застрелял в някоя джунгла - пак не го разбирам, ма иди дойди.
А Алонсо, такъв красавец горкия... И аз като christof обичам котките.
Прав ли бил бай Дончо да го застреля, крив ли - не се наемам да кажа. Нито пък да го обвинявам - извикали ловец, а той постъпил по ловджийски - друг начин не е знаел.
И понеже, след поста на елинора ме загложди и си викам, чакай пък да видя - какви хора са загинали пък в Мизия - заслужават и те, сигурно, да ми се визуализира историята им, че и за тях да ми стане жал. Не беше честно иначе, спрямо тях.
И вижте каква история се оказа. Не знам дали е вярна (аз никак не вярвам на медиите). дано да е вярна.
Единият, се оказа 58-годишен мъж, който, пишеше на едно място "отказал да се евакуира". Бре-рекох си-що ли пък отказал.
И отворих друг сайт.
В него пишеше, че човека участвал в спасяването на съселяните си. Натоварил някакви хора на една лодка, а след като му казали да се качва и той в нея, отговорил, че сам ще се оправи. Обаче не се оправил човека...
И тук се замислих, що пък отказал. Има два варианта - или е преценил, че лодката е била препълнена или не му се е возело с жените и децата.
И да ви кажа, не ми стана жал. Възхитих се на тоя пич

цитирай
18. christof - neznayko,
09.08.2014 18:54
отиди и обясни това на побеснелите тетки в онзи постинг. Обясни го и на Тит. Но не очаквай да бъдеш разбран. То... човещина и "юманизъм" били различни неща, нищо, че речниците твърдели друго.
Боже, Боже! Колко мъка има на този свят, Боже!
цитирай
19. christof - ramone,
09.08.2014 21:03
искам да ти кажа, че ти си един от най-готините левскари, които познавам. :))
цитирай
20. анонимен - Браво, мен !!
09.08.2014 21:34
от време на време... “центрираш “;)
цитирай
21. hasanreza - Да ти кажа честно, christof,
09.08.2014 21:37
никога не съм те харесвал!
Много се изкефих, когато любимият ми Rozzatа те предупреди, че ще ти набие главата у гъзо, ако много му се отваряш, и ти се сгъна като мекицата на хамалин от сточна гара, таман преди да я глътне!!!
После те немаше никакъф, ама сега реши, че Любимият вече го няма, и си помисли, че пак си мъж???
Хахахахяахахаха! Колко ти се смея!!!

ТОЙ пак е тук!
И пак ще има сцепени задници!!!!
цитирай
22. alchemist - Щях да взема отношение към пробл...
09.08.2014 21:41
Щях да взема отношение към проблема, но разбрах, че зоопаркът не е имал лиценз. Нямат лиценз, а показват ягуар на хората и го трепят при това. Повече ме възмути факта, че животното(каквото и да е то) е гледано безотговорно, отколкото разстрела. Защо няма някой, който наистина разбира от упойващи стрелички и т.н., а е пусната сюрия ловци?
цитирай
23. toxic - .
09.08.2014 22:00
В един перфектен свят не би имало нито зоологически градини, нито "упрявляващи". Не е хуманно да се измъчват живи същества. ;)
цитирай
24. christof - от време на време. . . “центрираш ...
09.08.2014 22:10
unarosa написа:
от време на време... “центрираш “;)

Аз винаги съм центриран. Просто ти почти винаги си разцентрована.
цитирай
25. ponicka - КристOFF,
09.08.2014 22:11
мизантропия и човеконенавист лъхат от всеки твой ред.Как ти хрумва да ги прикачаш другиму?!
Глупост или повод да облееш със жлъч всичко, което не се вмества в чипираните ти възприятия???
Иначе, за другото си прав,глупостта на някои ми идва в повече и на мен:)Блогерката Сестра е завихрена центробежно от нея.
Да те запитам-ти като отявлен ХУМАНИСТ, кога ще си промениш стила и отношението към другите човешки същества???
цитирай
26. christof - hasanreza,
09.08.2014 22:11
какво да ти кажа. Тогава направо умрях от страх. Толкова много се уплаших, че жена ти Роззата ще ми сцепи задника, че се покрих и ме немаше никакъф.
цитирай
27. christof - alchemist,
09.08.2014 22:13
задаваш риторични въпроси.
Как защо?
Защото става дума за България. В България всичко така се решава - вика се сюрията и толкова.
цитирай
28. christof - мизантропия и човеконенавист л...
09.08.2014 22:19
ponicka написа:
мизантропия и човеконенавист лъхат от всеки твой ред.Как ти хрумва да ги прикачаш другиму?!
Глупост или повод да облееш със жлъч всичко, което не се вмества в чипираните ти възприятия???
Иначе, за другото си прав,глупостта на някои ми идва в повече и на мен:)Блогерката Сестра е завихрена центробежно от нея.
Да те запитам-ти като отявлен ХУМАНИСТ, кога ще си промениш стила и отношението към другите човешки същества???


Поницо, ти си уникално глупаво създание и нямам никакво намерение да ти отговарям.
цитирай
29. christof - В един перфектен свят не би имало ...
09.08.2014 22:21
toxic написа:
В един перфектен свят не би имало нито зоологически градини, нито "упрявляващи". Не е хуманно да се измъчват живи същества. ;)

А можеш ли да ми кажеш тогава защо блогерката Поницка не спира да ме измъчва с тъпите си коментари? Това живот ли е?
цитирай
30. ponicka - КристOFF,
09.08.2014 22:48
каквото и както и да го напишеш,все щеше да е глупаво,затова спести си го:)
Арогантност и блогов ексхибиционизъм и ей,на -герой си!:)
цитирай
31. freeoldmen - 21. hasanreza Те тука си много прав!
09.08.2014 23:17

" ТОЙ пак е тук!
И пак ще има сцепени задници!!!!"

Щото, като липсва, сцепените задници са по- малко!
цитирай
32. christof - каквото и както и да го напишеш, все ...
09.08.2014 23:30
ponicka написа:
каквото и както и да го напишеш,все щеше да е глупаво,затова спести си го:)
Арогантност и блогов ексхибиционизъм и ей,на -герой си!:)

Завиждаш ми, защото съм популярен и итересен, а ти си бездарна и никой не те ебава, нали? :)))
цитирай
33. blackpredator - стойностно е,
09.08.2014 23:35
да те похвалят "моите хора"
създава самочувствие
се едно се возиш на виенско колело и измета на Блоглбъгъ да получава скомина от завист, четейки щастливците...
цитирай
34. jeremy231 - Тестено, не ревнувай! Гледай си там Полигорите и кротувай.
09.08.2014 23:47
ponicka написа:
каквото и както и да го напишеш,все щеше да е глупаво,затова спести си го:)
Арогантност и блогов ексхибиционизъм и ей,на -герой си!:)

цитирай
35. jeremy231 - Бушмилс, тия да не са от сектата на рептилосириусо и н`ам още кои?
09.08.2014 23:49
christof написа:
какво да ти кажа. Тогава направо умрях от страх. Толкова много се уплаших, че жена ти Роззата ще ми сцепи задника, че се покрих и ме немаше никакъф.

цитирай
36. christof - Да, Сава,
10.08.2014 00:12
много пъти съм споменавал, че съм рептил от Сириус.
цитирай
37. christof - Блеки,
10.08.2014 00:13
blackpredator написа:
да те похвалят "моите хора"
създава самочувствие
се едно се возиш на виенско колело и измета на Блоглбъгъ да получава скомина от завист, четейки щастливците...

изобщо не разбрах за какво говориш, но то може би е заради това, че съм пиян.
цитирай
38. hasanreza - 35. jeremy231 Нндааа, интересен мъш си ти!
10.08.2014 00:17
Но забрави, Любимият отдавна нареди в сектата да не се приемат полу=едераси.:-(
цитирай
39. ponicka - каквото и както и да го напишеш, все ...
10.08.2014 00:20
christof написа:
ponicka написа:
каквото и както и да го напишеш,все щеше да е глупаво,затова спести си го:)
Арогантност и блогов ексхибиционизъм и ей,на -герой си!:)

Завиждаш ми, защото съм популярен и итересен, а ти си бездарна и никой не те ебава, нали? :)))


Каква интуиция,КристOOF!!!:)
Реалността,обаче е,че ме забавляваш,има някаква многопластовост в перфидните ти постове.
цитирай
40. christof - Напротив, Поницо, ти си тази, която ...
10.08.2014 00:44
Напротив, Поницо, ти си тази, която си вре носа в блога ми и се натиска да коментира. Аз не идвам при теб и не ти досаждам с коментарите си. Ако обичаш, бъди така добра да напуснеш незабавно това място. Ще ти бъда много задължен. Всъщност, ние ВСИЧКИ ще ти бъдем много задължени. :))
цитирай
41. kasnaprolet9999 - Човешката небрежност и безотго...
10.08.2014 00:48
Човешката небрежност и безотговорност води до това-безмислено си отиват хора и животни. Ако погледнем случая вчера в Костенец, пак същите причини доведоха до този взрив. Каквато и работа да подхванем, трябва да я вършим с любов и внимание, независимо дали е престижна, дали ни носи нужните доходи и т.н. Трябва да има всеобща нетърпимост към непрофесионални и безотговорни прояви. Този случай е част от проблема и не може да се разреши само с петиция, защото проблема е в нас. Ако всеки на своето работно място си върши работата както трябва, няма да има такива случки. Жал ми е за животното, жал ми е за хората, пострадали от наводнения...но това не оправя нещата. Трябва да си вземем нужната поука, че всяко наше действие има последействие и да подхождаме отговорно към дребните наглед неща. Поздрави!!
цитирай
42. planinitenabulgaria - Причините за навнението в Аспарухово са други,
10.08.2014 05:33
описал съм ги в моя блог.
цитирай
43. jeremy231 - Що бе, Тестено? Поради свиването на потребителите в блога и невъзможността да изпързаляш още някой,
10.08.2014 09:39
christof написа:
Напротив, Поницо, ти си тази, която си вре носа в блога ми и се натиска да коментира. Аз не идвам при теб и не ти досаждам с коментарите си. Ако обичаш, бъди така добра да напуснеш незабавно блога ми. Ще ти бъда много задължен. Всъщност, ние ВСИЧКИ ще ти бъдем много задължени. :))

пак се връщаш към старите си мишени? Да си глупав е дар Божи и Бог е бил щедър към тебе в това отношение. Да не пропуснеш да поздравиш Рицара си на спечения образ-Ричард Гиър.
цитирай
44. wermaht - Авторе,авторе...
10.08.2014 09:55
Като ти е толкова зор за това'екзотично"животно,защо не си прибереш някое подобно в къщи или да осиновиш?Или и ти си от тези боклуци,на които им пука за животните,а не за хората?Знаеш ли колко хора може да убие възрастен тигър?С евтиният си популизъм,си готов за бг.политик.
цитирай
45. jeremy231 - Бушмилс, Бушмилс.. Това си ни е дарба, да знаеш
10.08.2014 10:34
Привличаме тъпанарите от цял блог. Вермахта с тигъра /Вермахт, тигър и ягуар са нещо различно, но нейсе/ е на път да избие и цацата.
Направо ме стимулира за следващия ми постинг. Пущам го.
цитирай
46. wermaht - Тигър или ягуар
10.08.2014 10:46
Не убиват ли и двете?Мене ме боли китката какво е.По улиците,не се срещат всеки ден,като бездомните кучета...
Хайде пускай,да видя какво ще измислиш?
цитирай
47. christof - Вермахт,
10.08.2014 10:59
с този ник излъчваш мощни вълни от хуманизъм. Алтруизъм и емпатия бликат от всяка твоя клетка.
От друга страна обаче, ми приличаш на глупак. Как мислиш - възможно ли е да съм прав и в двата случая?
цитирай
48. jeremy231 - Вермахт, заемай се да прочистиш България от кандидатубийци. С доказани способности при това
10.08.2014 11:05
wermaht написа:
Не убиват ли и двете?Мене ме боли китката какво е.По улиците,не се срещат всеки ден,като бездомните кучета...
Хайде пускай,да видя какво ще измислиш?

Започни от кърлежите, примерно. Но най-вече, давай с вирусите. Има ги колкото искаш.
цитирай
49. wermaht - Политици
10.08.2014 11:19
И двамата ставате за евтини политици.За ваше съжаление,само в тази държава може да се котирате.....
Що се отнася до кърлежите-и те убиват.Но с тях се бори РЗИ.АКО ХОРА БЪДАТ УХАПАНИ ИЛИ УБИТИ В ТАЗИ КУЧЕШКА ДЪРЖАВА ОТ КУЧЕ.КУЧЕТО ЧАК ТОГАВА ГО УМЪРТВАВАТ.Ако човек убие куче,го съдят като за убит човек...Да сте чули нещо за превенция,кучкари?Идете да бричите Бриджит Бедро.И мечките и.
цитирай
50. wermaht - Политици
10.08.2014 11:23
И двамата ставате за евтини политици.За ваше съжаление,само в тази държава може да се котирате.....
Що се отнася до кърлежите-и те убиват.Но с тях се бори РЗИ.АКО ХОРА БЪДАТ УХАПАНИ ИЛИ УБИТИ В ТАЗИ КУЧЕШКА ДЪРЖАВА ОТ КУЧЕ.КУЧЕТО ЧАК ТОГАВА ГО УМЪРТВАВАТ.Ако човек убие куче,го съдят като за убит човек...Да сте чули нещо за превенция,кучкари?Идете да бричите Бриджит Бедро.И мечките и.
цитирай
51. christof - Що бе, Тестено? Поради свиването на ...
10.08.2014 11:27
jeremy231 написа:
Що бе, Тестено? Поради свиването на потребителите в блога и невъзможността да изпързаляш още някой, пак се връщаш към старите си мишени? Да си глупав е дар Божи и Бог е бил щедър към тебе в това отношение. Да не пропуснеш да поздравиш Рицара си на спечения образ-Ричард Гиър.

Споко, Сава. Винаги ми е било забавно, когато някой си мисли, че не го познавам. А още по-забавно ми е, когато аз самият се правя на ударен, че не знам кой е той, а този някой продължава да се издава, мислейки си, че ме е заблудил. За всичко си идва Видовден, както е казал народът. Просто някои хора са толкова самовлюбени и самоуверени, че продължават да си играят старите, изтъркани игрички, взимайки останалите за глупаци. Който разбрал - разбрал. :)))))
цитирай
52. christof - Вермахт,
10.08.2014 11:29
ти наследствен глупак ли си или си го придобил след това?
цитирай
53. jeremy231 - Бушмилс, според мене Розата и останалите му клонинги и последователи
10.08.2014 11:49
си заслужават отделен пост + малко психиатрия.
цитирай
54. christof - Не знам, Сава. Аз, който обичам да ...
10.08.2014 12:12
Не знам, Сава. Аз, който обичам да громя такива представители на местната фауна, понякога оставам безмълвен пред човешката глупост. Не съм сигурен, че си заслужава човек да се занимава специално с тях.
цитирай
55. christof - Току що изтрих смазващо тъпия ко...
10.08.2014 12:33
Току що изтрих смазващо тъпия коментар на maleidi46 и оттук нататък ще е така.
цитирай
56. wermaht - ти наследствен глупак ли си или си го ...
10.08.2014 12:45
christof написа:
ти наследствен глупак ли си или си го придобил след това?
А

Ти като похапваш вакло агънце,или прасенце.Мислиш ли за сълзите на майка му?
цитирай
57. christof - wermaht,
10.08.2014 12:55
така си и мислех - ти си потомствен ретард. Къде прочете, че съм вегетарианец, бе, хамсалак?
цитирай
58. wermaht - Яж ми...
10.08.2014 17:20
Яж ми тогава ягуара.Потомствен ретрограден комунист.Тоя под пъпът...Не ваклото агънце.....
цитирай
59. jeremy231 - :))))))))))))))))))))))))))))))))))
10.08.2014 18:25
wermaht написа:
Яж ми тогава ягуара.Потомствен ретрограден комунист.Тоя под пъпът...Не ваклото агънце.....

Баси и ягуар под пъпа. На петна, казваш. Бързо иди на лекар! Не е на хубаво, да знаеш.
цитирай
60. enjoy6 - Включвам се малко късно
18.08.2014 20:43
защото сега се връщам от една нормална държава, съседна Гърция, където също имаше страхотна буря, проливен дъжд, на 6.08., придружен с ураганен вятър, но повярвайте половин час след края и всичко беше както преди-улици без вода, която незнайно къде се беше отекла - всъщност ясно къде. За убитото животно разбрах в навечерието на заминаването ми и все още не мога да си обясня, защо не използваха възможността за упояване, а не за убиване. Ама нали винаги мислим след като вече нещо безвъзвратно е загубено, а не преди, ако изобщо се случи да мислим...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: christof
Категория: Забавление
Прочетен: 794779
Постинги: 130
Коментари: 2502
Гласове: 3898
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930