Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 17:56 - Истина ли е?
Автор: tit Категория: Забавление   
Прочетен: 5920 Коментари: 24 Гласове:
28

Последна промяна: 12.10.2011 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                по http://neverojatno.wordpress.com
  

                  Кой изгони ИКЕА от България?

image

 Собственикът на ИКЕА Ингвар Кампрад е наредил да се преустанови рекламната кампания на търговската верига и да се подготви всичко необходимо за оттегляне на бизнеса му от България. Това става броени дни след гръмкия скандал с високите цени на стоките предлагани от ИКЕА в България в сравнение с магазините на веригата в останалия свят. Г-н Кампрад е завел дело за измама срещу българското правителство, като иска обезщетение от 400 милиона евро за нанесени материални и морални щети. От изпратеното до масмедиите съобщение става ясно, че г- н Кампрад е разчитал изключително много на тази своя инвестиция в България, за да може да преодолее настъпващата нова вълна на финансово-икономическата криза.

“ През последните две години предхождащи откриването на ИКЕА в България – пише г-н Кампрад в съобщението – аз много старателно проучвах обстановката – политическа, икономическа и социална, като следях постоянно водещите български телевизионни програми и четях неуморно българската преса. За целта преди това изгубих още две години от живота си да науча български, за да съм сигурен, че правилно разбирам всичко. От това постоянно следене на българските масмедии, аз останах с впечатлението, че в България цари една нетърпимост към престъпността и тя е навряна в ъгъла. Разбрах, че българската полиция е по-многобройна от сганта на Ксеркса, а е изправена само срещу триста мафиоти, нямащи нищо общо със спартанците и скоро ще ги смачка. Разбрах, че българският народ е щастлив и икономически стабилен, благодарение на своята висока квалификация и конкурентноспособност. Уверих се, че България е с най-добрата инфраструктура в Източна Европа и, че има метро, подчертавам метро, нещо с което могат да се похвалят малко държави на Земята.  Удивих се от високият наплив на чуждестранни инвестиции в страната и желанието на безчет чужденци да заживеят в това райско островче на стабилността, сред бурния икономически океан. В крайна сметка разбрах, че България е най-доброто място за правене на бизнес на планетата и реших да инвестирам там. Тя беше последната ми надежда.

Ах, колко бях щастлив, когато получих разрешението да изградя клон на моята ИКЕА в столицата на тази цъфтяща държава. Аз бях на седмото небе. Нямаше таван за цените на стоките, българите бяха излезли от кризата сухи и пълни със сухо. Те забогатяваха с всяка минута, безработицата не съществуваше, имаха по седем-осем деца, и закриваха болниците понеже нямаха нужда от тях. Най-здравият и най-боогатият народ в Европа ме беше допуснал до своята богопомазана страна да правя бизнес. О, блаженният аз. Аз сънувах богатство, сънувах, че ще живея, като българин, че ще се возя на метрото, че ще карам мазератито си по магистралата, че ще получа българско гражданство, че България ще ме приюти мен и моят бизнес и ще ни спаси от кризата.

О, горкият аз. Всичко бе една добре построена лъжа, една медийна измама над един телевизионно халюциниран народ, и аз бях станал жертва на същото медийно облъчване. Но късно го разбрах, едва след като започнаха да протестират, че цените на които искам да продавам им били високи. Това бе шамар за мен. Взех първият самолет и пристигнах на място за да видя с очите си, какво се бе объркало. „Как може – мислех си – тези живеещи охолно люде да протестират срещу моите цени?“ Когато пристигнах в България, картинката започна да ми се изяснява. Действително полицията бе многобройна, но престъпниците изглеждаха честни в сравнение със служителите и. Българите бяха подложени на постоянно ограбване. Те слагаха решетки на прозорците си, блиндирани врати на входовете на жилищата си и въпреки това живееха в постоянен страх и ужас, че ще ги ограбят, докато не са вкъщи. Многобройни селища бяха оставени в ръцете на апашите, които тършуваха безнаказано. Нямаше къща която да е необитаема за една седмица и да не е обрана, а полицията въпреки многобройността си я нямаше никаква. В резултат на това тези селища запустяваха и се обезлюдяваха. Закриваха се болници, уж за да се пестят пари, да има за бюджет на полицията та да се бори по-успешно с престъпността, но вместо да се залавят апашите измираха гражданите на тези населени места. Закриваха се училища, пак за да има пари за полицията, което обаче водеше до бум на неграмотността и увеличаване на престъпността сред неукото население.

Малкото мислещи българи емигрираха, а в държавата бяха останали само зомбираните телезрители, полицията и престъпниците. Българите бяха конкурентноспособни само по показателя нищожност на заплащането, което привличаше тук изключително и само престъпния бизнес. Те не притежаваха никакви умения, въпреки, че всички имаха тапии за вишисти. Образованието им, доколкото все още съществуваше  бълваше безумци, обучавани по методи отпреди шест десетилетия, изучаващи морално остарели дисциплини и умения. Законност не съществуваше, всеки ти искаше пари за всичко. Не можех да различа властта от мафията, те бяха едно цяло, а борбата с престъпността бе една бутафория.

Да имаха метро, наистина имаха метро и една завършена магистрала, от Перник до София, но когато подкарах по нея мазератито си, тя свърши неочаквано в желязорешетъчен стълб на енергопреносната им мрежа и аз едва не се простих с  живота си в този земен ад. И като си помисля, кави цени бях заложил, каква печалба очаквах? Та те нямаха пари да си платят сметките, учеха се да ядат асфалт, самоубиваха се масово скачайки от прозорците страхувайки се от бъдещето. Избиваха семействата си, поради невъзможност да живеят и да плащат задълженията си към банките. А аз исках да забогятея от тях!

Аз нямаше да преживея това, този ужас, този крах, това унижение, това падение, ако не бях повярвал на българските власти ,на техните изказвания рапространявани неуморно от българските медии, ако не се бях превърнал в поредният зомбиран редови български телезрител. Затова ще ге съдя, ще съдя това измамно правителство, защото българите са бедни, гладни и прости, и ако те не протестират и са доволни от живота си и вярват на управниците си, то аз все още мога да различа реалността от илюзията и да осъзная, че съм бил жертва на измама. Най-крупната измама в моя живот.“

    Оригиналното заглавие на постинга в " Невероятно" е "ИКЕА се оттегля от България и ще съди правителството" 

 



Тагове:   икея,


Гласувай:
28



1. tutankhamon661 - tit
20.09.2011 18:09
Явно не следиш редовно Wordpress.
Блогът, от който си го копирала, е известен с майтапите си.
Дори и тук си личи.
Виж им останалите постинги и ще разбереш.
цитирай
2. nkf - Не, не е истина това!Въпреки, че ...
20.09.2011 18:19
Не,не е истина това!Въпреки,че инвеститори,като "ИКЕА" и подобните й,не са инвеститорите,които са ни необходими,и съответно нямат кой знае какво значение.
цитирай
3. анонимен - Звучи направо очайващо. Тоя човек ...
20.09.2011 18:22
Звучи направо очайващо. Тоя човек ще ни разнесе из целият сват. Те не че не ни знаят, но все пак. Макар и да е на майтап, то си е чиста истина и може и да е на сериозно.
цитирай
4. vishnichka - Еее, отдавна не съм ходила при невероятните,
20.09.2011 18:23
благодаря, че ми напомни за страхотните им "неистини", които винаги чета с удоволствие...
цитирай
5. tit - Знам от къде копирам...
20.09.2011 18:24
Не знам какви инвеститори са ни необходими, ако това, което пише е истина.:)
цитирай
6. vishnichka - Виж условията на ползване на сайта, Тит
20.09.2011 18:24
Условия за ползване

Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Съвпадението с реални събития, свързани с дей- ствително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното.
Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна. Всеки, който отказва да приеме написаните пра- вила трябва да напусне този блог незабавно.
Авторите на блога НЕ носят съдебна, финансова, наказателна или каквато и да е друга отговорност за морални или финасови, или каквито и да е било щети нанесени от или косвено произтичащи от публикуваната информация. Творческите измислици са защитени от конституционно гарантираната свобода на словото, както и от авторското право и всички сродни нему права. Използването на материали от този блог става само с разрешение на авторите му или ако сложите линк към нашата страница.
Собствениците на блога ще отстраняват текстове от сайта си само при условие, че нарушават авторските права на други лица. Всеки, който посещава тази страница, автоматично се съгласява и приема задължителните правила на авторите на същата, изложени в горния текст.
цитирай
7. tit - Момчета и момичета,
20.09.2011 18:29
Знам, че ИКЕА не се оттегля от България и че един от най-богатите хора в света няма да седне да пише писмо до пършавите ни медии...

********************************************

В категория "Забавления" е постинга. Забавлявате ли се?
цитирай
8. gothic - Нещо
20.09.2011 18:31
по-истинско за ИКЕА. И не само....


http://www.ekipnews.com/news/mnenia/komentari_na_georgi_daskalov/_ikea_vie_po_vylchi_s_vylcite_/116311/
цитирай
9. dorichela - Добре се посмях :) благодаря :)
20.09.2011 18:49
Добре се посмях :) благодаря :)
Тит, между другото от там е и постът "Тихо, че ще събудим Българите", който предизвика тоооолкова голям отзвук :) Но всичко в Невероятно е точно такова - не вероятно :)
цитирай
10. scarlety - Абе,
20.09.2011 18:52
по принцип е забавно,но на моменти ми се стъжва:))
цитирай
11. vostroto - Тит:)
20.09.2011 19:45
Забавление е, наистина... Сълза и смях...:)
цитирай
12. hristo27 - Г-н Кампрад знае ли, че е казал това? ...
20.09.2011 20:55
Г-н Кампрад знае ли, че е казал това? :))))))))
Що се връзваш на такива жълтурници?
цитирай
13. mamkamu - :)
20.09.2011 21:00
Оооо! Тоя блог е известен с художествените си измислици, които са на една ръка разстояние от действителността :) Някак истинно звучат :)
цитирай
14. tit - Дори, и писмото на ампосланика беше от там...
20.09.2011 21:33
В началото мислех, че и Стоичковите писания там са съчинени!:)) Уви!
Напоследък народецът се държи като Каравелов /мисля/ :"Днешната полиция не бие, господа!"
Весело, весело, амааа...гърбът боли!
цитирай
15. tit - Сигурно не знае!:)
20.09.2011 21:35
hristo27 написа:
Г-н Кампрад знае ли, че е казал това? :))))))))
Що се връзваш на такива жълтурници?


Намираш ли, че това е проблема?!:))
цитирай
16. alexs - Голям майтап!
20.09.2011 21:36
Голям майтап!
цитирай
17. tit - Най-се забавлявах с коментарите - честно!
20.09.2011 21:38
mamkamu написа:
Оооо! Тоя блог е известен с художествените си измислици, които са на една ръка разстояние от действителността :) Някак истинно звучат :)


Мисля, че твърденията за платени драскачи са мит, ама като чета тук-таме, си мисля - "Платени трябва да са, мамка му, не мой да има толкова много глупави българи!":))
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Много се забавлявах, особено в н...
20.09.2011 23:13
Много се забавлявах, особено в началото, но после ми стана тъжно и мрачно, до кога ли ще я караме така?
цитирай
19. zebb - Смях ... през сълзи !
20.09.2011 23:26
Смях ... през сълзи !
цитирай
20. hristo27 - Г-н Кампрад знае ли, че е казал това? ...
21.09.2011 09:09
tit написа:
hristo27 написа:
Г-н Кампрад знае ли, че е казал това? :))))))))
Що се връзваш на такива жълтурници?


Намираш ли, че това е проблема?!:))



Ако има проблем, това е, че жълтите "новини" са средство за излишен сеир в някои от сайтовете. Като neverojatno.wordpress.com, където и друг път съм чел наистина "невероятни" глупости.
цитирай
21. gwendoline - Във всеки майтап има зрънце истина!
21.09.2011 09:27
:))
цитирай
22. henzelski - Ох,
22.09.2011 22:52
горкият той! Че и ние покрай него...
:)))
цитирай
23. boristodorov56 - Писмото си е почти истинско, трябва ...
24.09.2011 18:53
Писмото си е почти истинско, трябва само да го напише човека.
цитирай
24. djani - Не е за смях!
21.06.2012 13:56
Звучи като постинг в "Бъзикилийкс", но реалността е дори по-жестока. Провинцията загива, а живота мъждука само в столицата и 3-4 големи града. Миналия месец се завърнах от Англия. Наши висшисти чистят метрото и кенефите. Инсталацията - България като кенеф на Европа е самата реалност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2763728
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930