Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2012 15:27 - Приятелю Vmir,
Автор: tit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17966 Коментари: 44 Гласове:
59

Последна промяна: 17.12.2012 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   *
          *
                 *

                   
9.vmir - Първата половина ме очарова на макс, 13.12 07:56 ама после ми изби на сексизъм и посърнах, не защото е лошо, а защото неоснователно обсебва първото. Не може ли чарът ти да бъде по-лежерен и малко по-великодушен? Според мен може, ако отделиш философстването от яхането на метлата. Демек - философстваш, философстваш, философстваш, измаряш се от философстване, проклетисваш го и яхваш метлата, за да изглеждаш максимално проклета и тъпа. После ти омръзва да тъпееш, захвърляш метлата и отново подхващаш философстването, отдава ти се. Ама ти не ми се гневи, аз просто се мъча да си представя, може и да не успявям. Който оценява достойнствата ти, ще търпи и кусурите ти, а така като ги размешваш на ошаф, ще те величаят само шушумиги, и то за моментните си капризи.  Поздрави!

                                                                                                    Inquisition



      С теб бродим от много време из блоговите джунгли, забягвайки понякога в пустошта на живота поради нужда или честолюбие. Това е разделение условно. Щото и честолюбието е нужда!:)    А животът е един, Vmir! И чест човек трябва да има…   Както и занимания. С едните  - да си вади хляба, а с другите – да се забавлява. Идеалният вариант е да съчетава двете в едно, но това рядко се отдава човеку!   Щото – казано е: „С пот ще си добиваш храната!”…или нещо такова.   Понеже Адам изял ябълката. Която му дала Ева. На която я дал…абе – някой й я е дал, не се е сетила самичка!:))   Ей тук са ми дълбоките съмнения, приятелю!   Дал ли е някой на Ева ябълката, или тя само украсява мераците си?!   Чини ми се второто, драги!   Щото голяма скука е това за женската душа – да се моташ денонощно, постоянно и вечно…ВЕЧНО!...като свободен електрон ли е там, фотон ли /ти по ги разбираш тия/, нооо – да се въртиш безидейно из някаква райска градина! Во веки веков?!!!   Казвам ти, Войнолюбе -  и да нямаше Дявол, щях да го измисля!:))   Няма по-голямо наказание за любопитството от постоянството в нищоправенето! От еднообразието! Дори във вид на райска градина!   Аз даже и в тази хипотеза не вярвам най!   Понеже човекът /не – мъжът/ е направен двуполов /”мъж и жена го направи” -  не ми се търси версията на „Битие”/…подир което, предполагам оценявайки нежизнеспособността на това цяло, Бог го е разделил! На една постоянна, кротка, но силна половина и една  непостоянна, любопитна и крехка такава…коя как се казва е въпрос на импровизации!:)) Но разум е вдъхнал в човека, преди да го раздели! И като себеподобен го разделил, за да живее, пардон  - за да живеят!:)   Та - създавайки мъж и жена Бог най-вероятно се е забавлявал!    Не ми се Богохулства повече  - схващаш ми идеята, надявам се!:))     Философията е изкуство, Vmir!   Най-висшето! Някои философии отричат нуждата от други изкуства, поради това, че Божественото е необозримо и неразбираемо, а изкуството го уподобява, правейки го разбираемо за неодарените с талант. Но само го уподобява, тъй както Човекът  уподобява Бог, но не съвсем!:) А неодарените остават с неправилното усещане, че могат да се докоснат до Божественото. Пък Философите знаят, че Божественото е …недостижимо!   Философска им работа!:))     Сега…знаеш, че като продължа  - ще стигна до Божествеността на оргазма, великолепието на разбирателството между половете и прочее философии…които никой, уважаващ себе си и времето си блогър не чете!:)))     Сексизмът е противоборство, разбира се! Но то е изначално и при подходяща светлина всяко друго би могло да се сведе до него…дали ще  става дума за това кой как вижда Господ, или кой как разбира Държавата! Най-вече – кой как разбира доволството, приятелю!:)     Щото у  нас винаги има една половина, която много иска да изяде ябълката и друга, която поради леност или страх не иска да го направи!   Човечеството съществува поради втората, Vmir!:))   От ядене на  ябълки не се забременява, ако ме разбираш!:)))

 
image  

 




Гласувай:
61



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Драга приятелко, хващаш ме в момент, в който никак, ама никак не ми се мисли не по друга причина, а защото ме разкриха,
16.12.2012 15:52
че нищо не разбирам и не само не разбирам, но и по причина на неразбирането си, искам да разпъна на кръст съблогър, за да скрия неспособността си да разбирам...

Такова едно разобличение по мой адрес е нещо, което ме кара да изоставя блога за известно време, защото си имам далеч по-интересни занимания под ръка от това да се обяснявам на хора, които явно целят създаване на поредната интрига. Моля да ме извиниш, че ще се опитам да ти отговоря едва по-нататък.
цитирай
2. tit - vmir,
16.12.2012 16:09
неразбирането не е повод за прескачане в саваната на Реала...:))

Не съм констатирала в коя игра са провидели в теб Кайфа, но в тъмните дни преди Рождество фантазиите се развихрят, съм забелязала...

Прочее - забавлявай се, както намериш за добре!:))
цитирай
3. djani - Ама, много си му насъбрала бе Тити. Чак толкова нравоучение?
16.12.2012 16:21
Казано е: Не встъпвай в пререкания с празнодумците, речта владеят мнозина, но умът е присъщ на малцина. Само когато всички около теб са различни, тогава ще бъдеш на мястото си. Вслушването в мнението на другите, дори различно от нашето, ни помага правилно да се ориентираме във всякакви ситуации.
цитирай
4. tit - djani ,
16.12.2012 17:06
в предходните два постинга има три коментара на Вмир, на които не отговорих по същество!:)
Аз уважавам посетителите си. Вмир си има негови разбирания, но изслушва!:))
Та, този постинг трябва да се възприема като продължение на форума от Инквизиция...
цитирай
5. gocho52 - От загнилите малко ябълки
16.12.2012 18:19
си направих оцет...
Като ми стане много сладък животът, си пийвам по глътка...
Гадост!...
цитирай
6. tit - Щото подправките вървят
16.12.2012 18:35
gocho52 написа:
От загнилите малко ябълки
си направих оцет...
Като ми стане много сладък животът, си пийвам по глътка...
Гадост!...


с добро основно ядене, Гошо!:))

Нама ли здрава основа подправката пАри...;):)
...и булката - вкисната!:Р
цитирай
7. saportok - Бъдете приятели, това е най-важ...
16.12.2012 19:08
Бъдете приятели,това е най-важното на света!
цитирай
8. blogena - Хах,
16.12.2012 19:29
Теди като познавам Vmir на Живо и хептен се развесилих и се
убедих за пореден път, че тук всичко е бош-лаф работа :)))

Няма по-голям кавалер, приятен събеседник от него ...и чак не ми се вярва, че е същият този човек с модерация и често без право на коментар (чудеща се физиономия)

цитирай
9. tit - Уважаеми saportok,
16.12.2012 19:41
изгледайте клипа в края на постинга - никой не му обръща внимание, а той е неразделна част от идеята!:)
Намирам, че е много подходящо да поздравя точно Вас с него!:)
цитирай
10. tit - Алби,
16.12.2012 19:54
знам си аз, интуитивно някак, че в големите му гърди бие едно голямо Човешко сърце!:))

...съвсем сериозно - Вмир е едни от хората тук, който е показал на дело, че когато човек много иска и упорства в едно дело, може да постигне успех!

пп: има модерация, но аз му се карам на лични, пък!:))))
цитирай
11. cecka1504 - " Понеже Адам изял ябълката. ...
16.12.2012 22:29
" Понеже Адам изял ябълката. Която му дала Ева. На която я дал…абе – някой й я е дал, не се е сетила самичка!:))"

Може би някой е нямал търпение да й я даде. Ева по природа е изобретателна, сигурна съм, че ако имаше повече време, щеше и сама да се сети ;)
цитирай
12. tit - Сис,
16.12.2012 23:26
тойзи плод стана обект на много коментари из последните ми постинги.
По един или друг начин...
...значиии...аз не обичам да си обяснявам постингите!:(

За Инквизицията се наложи - до някъде...
истината е, че ме домързя да го завърша тогава
или не ми стигна смелост!:)
за което си платих, ако си спомняш...въпреки рецептите!;)

Ябълката съществува извън нас, въпреки нас и най-вече - не й пука как ще я наричаме...

пп: относно "Адам" са ме карали да се кълна, че не съм мъж!:))))
Не съм, бе - човек съм!;)
цитирай
13. ko642 - Философ - човек, който обича да бъде ...
17.12.2012 05:44
Философ - човек, който обича да бъде мъдър. Ма то да си мъдър не е никак лесно. По лесно е, оказва се да се правиш на мъдър :) Оргазмът наистина е божествен но не се постига лесно - по лесно е да се фейк-ва :) ... за който са хване де (и за двете).

ПП: Хубав клип! На знаех юе CCR имат парчета по дълги от 2:30 минути :) ... този сайт, е арена на едни крепки приятелста ;)

Поздрави!
цитирай
14. tit - ko642 - NEVER!:)
17.12.2012 07:04
клипът е филмче, CCR са украса!;)

Поздрави!:))
цитирай
15. sestra - Само дето според мен философията е греховността на живота,
17.12.2012 08:11
а самото живене е висшето изкуство. Всичко друго тук, което прочетох, Тит, е толкова вярно, че нямам думи колко ме кефиш, за двуполовия човек особено,толкова ясно казано, а толкова мъгливи тълкувания в главите, сякаш не с човешко мляко, а с предразсъдък са закърмени едно четири пети от народа.
цитирай
16. cecka1504 - :)
17.12.2012 08:48
Наименованията, думите, определенията, правилата... и каквото се сетиш още, ги измисляме ние, хората. Оттам идват много често и недоразуменията :)
цитирай
17. tit - и с гордост, Сестро, и с гордост!:))
17.12.2012 09:11
sestra написа:
Само дето според мен философията е греховността на живота,
а самото живене е висшето изкуство. Всичко друго тук, което прочетох, Тит, е толкова вярно, че нямам думи колко ме кефиш, за двуполовия човек особено,толкова ясно казано, а толкова мъгливи тълкувания в главите, сякаш не с човешко мляко, а с предразсъдък са закърмени едно четири пети от народа.


с доста, често невзаимодействащи си течности са поляти нищелките на съзнанието ни.:)
цитирай
18. sestra - Гордост - най-тежкият грях,
17.12.2012 09:29
иначе казано груба грешка :)
цитирай
19. tit - "губим се в превода", Цвете!:)))
17.12.2012 09:48
за да приемеш любов или омраза, трябва да се обичаш или мразиш най-напред!:(
иначе - не става!:))

щото, като говорим за евгеника...знаеш, любимото им - оцеляват най-силните и най-подготвените, елитните... и прочее абсолютизми, все пропускаме /удобно/ сътрудничеството!

а то не е - аз на тебе, ти - на мене.
"око за око", и зъб - за...пломба!:):):))
това са тарикатлъци, хитринки, маниер на победители, на завоеватели...но не и на човеци!:(

писах на сенсея оттатък - винаги, ама винаги има по-голям хищник от тебе!
щото природата не търпи празно!
природата иска взаимодействие, развитие, движение...промяна, а не - оцеляване!:))
кой оцелява определя Тя!
и той не е задължително най-силния, най-хитрия...

пак ще си развия коментара към Катана:

Сътрудничеството, причастността не се състои в това, да убиеш, да унищожиш бактериите, а да помогнеш на заразения с тях да ги надмогне, да ги надживее, организмът му САМ да успее да се справи с тях! Да си изработи имунитет.
Ако оставиш болен Човек без помощ, без подкрепа в такъв момент той ще загине, естествено...
Като загиват болните от бяс лисици...
И човеците още щяха да бродят като самотни хищници из джунглите или ...там, дето са бродили преди десетки хиляди години.

Тъкмо загрижеността за ближния го прави силен, прави и теб силен, заедно сте силни!
Тази причастност е направила възможен Ур, Мемфис, Вавилон, Атина, Рим, Париж, Ню Йорк...

Човешкото не е в убийството на злините!
Човешкото е в близането!
На рани!!!
цитирай
20. kamosutrov - Днес съм на научна вълна.
17.12.2012 14:15
Та, да внеса пояснение за Адам, Ева и ябълката. Кой е дал на Ева, ябълката? Че то си е показано. Змията! Коя е змията? Ами, бъдещата им тъща. К`во ще прави тъща в Рая? Нищо. А е направила нещо, а са я пратили да ...абе някъде си. За това, типично по тъщински е пробутала на щерка си ябълката и по този начин си е осигурила поле за действие. На всички картинки от онова време, тъщата е изобразена по нормалния за тъща начин - змия. Така е било охооо, от кога. Сега да не ревнете, че не съм прав? Ами емблемата на аптекарите, които продават успокоителни на съпрузите каква е? Тъщи ядат сладолед.
цитирай
21. cecka1504 - леле, голям си тъщомразец :)
17.12.2012 14:27
цитирай
22. tit - Катана,
17.12.2012 14:44
четеш Светото писание катооо...заврян зет!:))

Но и тази хипотеза е логична - първен хората са смятали, че Върховното е жена.
После някой разгневен зет е започнал да възнаграждава злото!;)
цитирай
23. apostapostoloff - Да, ама...
17.12.2012 15:18
Аутсорсингът ще движи пазара на бизнес имоти
цитирай
24. tit - apostapostoloff ,
17.12.2012 15:40
допълвате темата забележително!
цитирай
25. kamosutrov - Аз съм член на движението
17.12.2012 16:38
"Тъщата, пръв приятел на св. Петър". Ами съвсем научно си е разработена хипотезата ми. Дори и доказана математически и експериментално.
Надписът на хан Омуртаг, какво гласи? "Човек и добре да живее,все някога се оженва..." Но на това ще посветя цяла научна статия.
Е, как да не се забременява от ядене на ябълки?
100% от имащите деца са яли ябълки преди раждането на децата си. От тук и пряката връзка ябълка-бременност-деца. А там, където е нямало ябълки се е яло ябълков еквивалент.
цитирай
26. makont - Напоследък непостоянната, любопитна и крехка половина
17.12.2012 18:46
носи на плещите си битието. За съжаление. А силната половина разбра, че може и така и си остана с хрупането на ябълките. Усмивки, страхотна си!
цитирай
27. tit - Бетер Стенмарк
17.12.2012 23:41
щеше да си, ако така караш и ски, Сенсей!:))

Връзката между ябълката и забременяването е като тази между изгрева и кукуригането на петела, Катана!:):):))
Що вадиш логика на петел?:))
цитирай
28. tit - благодаря, makont!:))
17.12.2012 23:43
Какво да ти кажа - импровизаци!;):))
цитирай
29. kamosutrov - Една част от софистиката съм я измислил аз. :-)))))
18.12.2012 09:45
tit написа:
щеше да си, ако така караш и ски, Сенсей!:))

Връзката между ябълката и забременяването е като тази между изгрева и кукуригането на петела, Катана!:):):))
Що вадиш логика на петел?:))

Изобщо си нямаш и най-малката представа, от колко дерета мога да донеса вода и да докажа някоя теза. Това е за майтапа. Иначе, точно това прави куп народ тук и на живо. Полузнаещи, полуможещи, но авторитетногласовити.
Гледаш протестите на "учените" от БАН? Някакъв младок мрънкаше, че не му дали пари за нещо си, което правило енергия от морски вълни. Било нещо ново за България. Ами ще е ново за нашите земи, ама такива патенти се продават от 20 години. Вече разработени системи. Излиза, че трябва да му се дават пари за да открие топлата вода още веднъж. Това е само пример от вчера.
Тази седмица пак емнаха Спаротока. Хайде, този път имаше елементи и на чувство за хумор. Но в момента, в който ги поразпиташ или се помайтапиш с тях под формата на повечко знания от техните.... става мазало. Ама и ти си от тези. Без да влизам в дребнави подробности, ама в "желязна девица" не можеш да се въртиш. Няма как. Хем затворен, хем закован и без значение от ръста. Значи, щом можеш да се въртиш в Девицата, що змията да не е бъдещата тъща? :-)))))))
цитирай
30. tit - Катана,
18.12.2012 11:23
един некоректен довод не поваля тезата!:))
Точно както едно повехнало цвете в букета няма да развали ефекта от букета, ако мацката те намира приятен!;) Пък ако го развали - жалко за мацката!
Ако си приятен!:))))
цитирай
31. kamosutrov - Обаче поредица от некоректни доводи .... я сриват.
18.12.2012 14:46
tit написа:
един некоректен довод не поваля тезата!:))
Точно както едно повехнало цвете в букета няма да развали ефекта от букета, ако мацката те намира приятен!;) Пък ако го развали - жалко за мацката!
Ако си приятен!:))))

Преди време спорихме има или няма Бог. Когато нещата опряха до математика и физика, нещата се скапаха, защото един от атеистите не излезе и не обори фактите, които оповестих. От извество време питам разни знайковци, Защо нощем небето е тъмно? Не се мъчи, ще ти кажа, но на уше. Тук вече си е яко физика. Ама мнооого яко.
цитирай
32. tit - Ето, видиш ли, Сенсей -
18.12.2012 15:26
спорът има или няма Бог е изначално атеистичен.
Един Вярващ философ нивгаш няма да влезе в такъв спор, защото такъв въпрос за него не съществува. За него Бог е естество, природа, даденост, аксиома...
Един такъв философ ще помогне на търсещия да стигне до Бога. Няма да хукне да гони неверниците...с Айрън Мейдъна под мишница!:))

Прочее, всички верски спорове са спорове между неверници в душите си, Катана...

И като казвам неверници, нямам предвид агностици като мен!:)
Щото аз си признавам, че не съм Вярваща. Искам, но не мога...тия неща не стават с искане, не стават с воля.

Понеже Вярата, сенсей, е преди всичко и най-вече вяра в себе си!
Но вярата, или отсъстивето й не са нито причина, нито оправдание да бъдеш добър или зъл.

Доброто е преди Вярата, Катана!
Ако намаше Добро, нямаше да има и Вяра!:))
цитирай
33. cecka1504 - Извинете, че ви прекъсвам с намесата си, но
18.12.2012 15:47
Имам една огромна молба. Може ли да спрете да си мерите физиките, математиките, философиите и ябълките?! От съревнованието ви небето няма да стане по-малко небе и ябълката по-малко ябълка :)
цитирай
34. kamosutrov - Цецке, я таковата... да не се намесваш неподготвена!
18.12.2012 18:48
Що пък един мъж и една жена да не си премерят... физиките? Това си е съвсем философски въпрос, който опира до ябълката. :-)))))))))))))))))))))))))))
цитирай
35. kamosutrov - Ай сега! Ако няма зло как ще разбереш кое е доброто? И обратното.
18.12.2012 18:50
tit написа:
спорът има или няма Бог е изначално атеистичен.
Един Вярващ философ нивгаш няма да влезе в такъв спор, защото такъв въпрос за него не съществува. За него Бог е естество, природа, даденост, аксиома...
Един такъв философ ще помогне на търсещия да стигне до Бога. Няма да хукне да гони неверниците...с Айрън Мейдъна под мишница!:))

Прочее, всички верски спорове са спорове между неверници в душите си, Катана...

И като казвам неверници, нямам предвид агностици като мен!:)
Щото аз си признавам, че не съм Вярваща. Искам, но не мога...тия неща не стават с искане, не стават с воля.

Понеже Вярата, сенсей, е преди всичко и най-вече вяра в себе си!
Но вярата, или отсъстивето й не са нито причина, нито оправдание да бъдеш добър или зъл.

Доброто е преди Вярата, Катана!
Ако намаше Добро, нямаше да има и Вяра!:))

цитирай
36. cecka1504 - Обещавам повече да не се намесвам там, където ти месиш :Р
18.12.2012 19:27
kamosutrov написа:
Що пък един мъж и една жена да не си премерят... физиките? Това си е съвсем философски въпрос, който опира до ябълката. :-)))))))))))))))))))))))))))


Признавам те за най-подготвения в блога. Започвам изработването на короната :D

И все пак - за последно: едва ли липсата на ябълка би попречила за меренето на физики между мъжа и жената...
цитирай
37. kamosutrov - Цецке, ами... така де!
18.12.2012 19:53
Там, където се меся ъъъ философски и ябълково, трябва да си от другата страна. Така да се каже... :-))))))))))
цитирай
38. tit - kamosutrov, доброто е любов, злото е болка - просто е!
18.12.2012 20:04
Не е нужно непремено да познаваш второто, за да знаеш първото!:)
Злото е грешка и ти нагледно го демонстрираш - оставих те да се въздигаш във форума ми и почна да наритваш коментаторите!:))
Сега, като добър човек не трябва да бездействам!
По твоите закони ли да действам, или - по моите?:Р


цитирай
39. cecka1504 - Аз винаги съм от другата страна, но до сега не съм те срещала. Така да се каже :D
18.12.2012 20:11
kamosutrov написа:
Там, където се меся ъъъ философски и ябълково, трябва да си от другата страна. Така да се каже... :-))))))))))

цитирай
40. kamosutrov - :-)))))))) Съгласно брауновото движение, рано или късно
18.12.2012 21:05
две ябълки се срещат..... :-)))))))) Така да се каже.
цитирай
41. cecka1504 - Я пак за брауновото движение, моля! ...
18.12.2012 21:26
Я пак за брауновото движение, моля!
Катана, ти наистина ли смяташ, че хората тук ядат доматите с колците?
Може би имаш предвид Катановото движение :D
цитирай
42. kamosutrov - Ей сега ще ти спретна една съкратена теория за движенията
18.12.2012 22:22
cecka1504 написа:
Я пак за брауновото движение, моля!
Катана, ти наистина ли смяташ, че хората тук ядат доматите с колците?
Може би имаш предвид Катановото движение :D

Че и ще ми повярваш, даже. :-))))))
Значи, в един ограничен обем има 3 вида частици ,+,- и смесени. Всички те са в непрекъснато движение поради естествената вътрешна енергия на средата и се джасат една с друга. Обикновено + и - бягат като попарени от смесените, ама това е друга тема. Та, рано или късно определени + и - частици вземат, че се срещнат. Ако зарядите са близки, вземат, че се срещнат и по няколко пъти. Елементарно, Цецке. :-)))))))) Физика на възможното. Добре де, Катаново движение, ама таткото е Браун. И бая Шрьодингер. :-))))))))))))
цитирай
43. cecka1504 - ясно
19.12.2012 08:05
:X
присъжда се нобелова награда за физика
:X :X :X
цитирай
44. tit - martosblack,
27.12.2012 21:28
текстът е свободна интерпретация върху популярни теми!:))
Аз съм бърборана...пише го в челото на блога ми!:))))
Можех просто да кажа, че насила хубост не става, а и да става - не бива!
Но цял постинг от една поговорка е неприлично, някак...;)
Простотия и злоба винаги е имало, Черни ми Мартош.:)
Причината да не са били видими се крие в козметиката, наречена лицемерие.
Лицемерието ги поддържа и увеличава.
Мисля, че правилната дума е непротиводействие.
Ей за това непротиводействие е спора, изроден до виртуална война!

Противодийствието на злото го увеличава. Точка!
Т.е. - няма и точка, даже...факт!

Единственият познат безвреден начин за справяне с мръсотията и злобата, поне с количествата им е РАЗРЕЖДАНЕТО!
До достигане на безвредни стойности.
Единственият разредител за злото е доброто, Черни ми Мартош!
Прочее - за да се доведе злото до безвредни дози трябва да се увеличи доброто!

Щото болката се лекува с любов!
Всичко друго само я тушира...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2759419
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031