Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 18:19 - Четвъртъкът не винаги е благодатен / В Маелстрьом
Автор: tit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
1



 четиво за единаци в капан_2           Второ правило  – ВЯТЪРЪТ МЕНИ ПОСОКАТА СИ!       Класическото определение за безизходна ситуация е, че това е случай, изходът от който не ни изнася. Или ни изнасят на ръце…пази, Боже!  За да излезеш сам, трябва да изнесеш единствено неизбежното…всеки излишен товар ЩЕ те завлече към дъното.   Имаш само себе си и убедеността, че ще успееш!      Бурята идва, понеже!  

Понеже винаги хващаше удобната  страна. На вятъра.

   Понеже винаги избягваше крушенията на ръба на случването им. До сега.

   Понеже залагаше повече на късмета, отколкото на усилието. Живееш ли на хазарт, все някога изтегляш късата клечка…

   Понеже вярваше, че е достатъчно да си предпазлив, но не и самовзискателен. Леността превръща живота в блато – чудно ли е, че потъваш?

  И понеже Бог те обича - ти праща бурята!

  Тя носи ветровете на всички онези „ще видя!”,  „може и така!”, „ако мине!”, „някой друг път!” или „не ми се занимава!”, които си посял през живота си. Тя е отговор на всички въпроси, които си пропуснал и всички отговори, които си пропилял.

  Събрала в себе си време, измерено в години, тя е опустошителна!

  Но е и единственият шанс да се измъкнеш от блатото…  
Pay Off!  

Плащането се състои главно в задължителността да направиш неща, които не искаш. И, тежко ми е да ти го кажа, но това е начинът да се спасиш!

  Каквото и да става, помни – вятърът винаги сменя посоката си!

     Трето правило - АКО НЕ ВЪРВИ, НЕ ГО ПРАВИШ ПАВИЛНО!

    Онова, което правиш, имам предвид.

 

 

                                                                                        

    Ти вече си намерил онази лека, но стабилна…работа, ангажимент, нещо, за което да се държиш. Ако още не си – отивай в друг постинг, защото този го удря ураган!

    Знам, че не е лесно и тъкмо за това е горното правило. Нямаш много време, но упоритостта е задължителна. Неуспехът не трябва да те обезкуражава, а да те накара да се спреш и да се огледаш как правиш това, което правиш. Щом не върви, а би трябвало – значи грешката е в теб!

   Насилването не е упоритост, а глупост.

   Бъди себе си  - за повече нямаш сили. Вече! Всяко твое действие трябва да бъде в рамките на онова, което можеш със сигурност!

   Щормът връхлита и понася със себе си битието ти, домът, любимия ти диван в оранжево, красивото орехово огледало…руши всичко, градено от теб с години и ви понася в безумен водовъртеж, дъното на който се не вижда, както и края му!

   Разбира се, идеята е сходна и в ситуацията с рова, но там събралата се вода ще те извади на повърхността…ловците не са особено изобретателни, за разлика от бурите, които сеем сами!

  Време за плащане… Флопа е времето, запомни го!
  

Пето правило – ОВЛАДЕЙ СТРАХА СИ!

 

  Всичко е до време…някаква източна мъдрост беше.

  Което значи, че и бурята има свършек. Няма безкрайни бури, задачата е да ги надживеем!

  За това ти беше нужен лекият и здрав ангажимент. По-тежките неща по-бързо влизат и потъват във водовъртежа. Докато се въртиш във фунията му, все още ще те тресе страхът и отчаянието. А вече нямаш избор! Трябва да овладееш страха си! Имаш времето и позицията да го сториш! Така или иначе трябва да чакаш да свърши бурята и да вярваш, че това ще стане преди окото на фунията да те е погълнало!

   Нищо не става бързо, приятелю      , поне не толкова бързо, колкото ни се иска!

   В тежките стъпки на времето ще те изгарят всички страсти и  желания - да избягаш, да крещиш, да нараняваш, да мразиш – всичко това е СТРАХ! Ще се научиш бавно, но сигурно, че страхът убива, че храни всички други грехове, грешки, но най-вече – че е безсилен пред времето. А щом е безсилен – не струва! Не можеш да пребориш времето, но можеш да дисциплинираш страха си. Когато го научиш да се държи прилично, ще освободиш ума  си – той ти трябва!

   Разумът изисква да си готов на всичко. Дори когато бездната те засмуче, единственото, което можеш да направиш е да продължаваш да се държиш.

   Това е!

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2762485
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930