Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 01:58 - няма такава журналистика
Автор: tit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13136 Коментари: 54 Гласове:
42

Последна промяна: 16.01.2011 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

            Наистина искам да живея на някое чисто, просторно място! Където да мога да изхранвам себе си и детето си с честен труд. Ей тъй – шипки и къпини ли ще бера, круши в щайги ли ще нареждам, или някакъв умствен труд ще  практикувам -  все едно!

         Само да съм по-далеч от тази мерзост! Знам, че тихо и спокойно местенце в нашата страна няма – или ще те погнат местните боляри, или данъчните! Държавата ни е така прогнила, че вече ръждата излиза на лицето и!

          Упоритата селянка в мен обаче крещи, че току-така земя и род не се изоставят. Питам се – възможно ли е да се изгради общество, паралелно на онова, което виждаме и слушаме? С елит, различен от онзи, който ни се пули ежедневно от тук и там?


                               http://play.novatv.bg/play/239718
      


Грозно и цинично звучи твърдението, че се избягва темата на разговора /от записите/ в устата на човек, комуто плаща Алексей Петров! Съмнителна е цялата история, лъха на компромати и лицемерие. Заигравка е с разбирането за честно и справедливо управление! Истината е омърсена и употребена в устите на тези хора!          Но какво имаме насреща, уважаеми?          Логично и принципно възражение? Мотивирано опровержение? Та Карбовски даже не я остави да говори!          Цялата сага придобива вид на гротеска и буди отвращение!          Вероятно – това е крайната цел! Не знам…            Единственото ценно нещо, което чух бе в самия край, почти предъвкано. Че всички, които са му казвали, че не е поет са били ченгета!            Аз не съм ченге. Никога не съм била.            Карбовски не е поет!            Не бих си губила времето да го търся, за да му го кажа!



Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. velichka84 - ще те разочаровам. И еврейският ...
16.01.2011 02:14
ще те разочаровам. И еврейският народ е вървял, вървял, но не вярвам да е намерил до днес обетованата земя. Всеки народ е осъден сам да си създава мястото на живот и получава това, което си е заслужил. Данъчните в България „погват„ много по-малко от където и да е било другаде, аз даже не съм чувала някой нормален българин да е лежал в затвора заради неплатени данъци.
Може да отидете да подреждате щайги в Англия, но имайте предвид,че това не е чисто и спокойно място, а училището за детето си не може да си ги позволите. В Германия училището е безплатно, но пък данъците са 50% и данъчните са особено стриктни. Иначе е чисто и спокойно място, но пък плодоберачи не търсят в момента. Испания фалира, но и там никога не е било чисто място.
Остава ни май да се оптатме ние да си подредим нашето местенце. Други народи биха направили всичко,за да имат това,което ние имаме - наша земя, свобода на религията, на словото, сравнително добро образование, има и някакво здравно обслужване. Време е да се преборим с корупцията и да почнем да си градим собствената къщичка. Почнете от себе си като например спрете да копувате контрабантни цигари, не подкупвайте катаджията, бъдете пример за децата си и се усмихвайте повече. За България са умрели хора като Левски, значи има нещо в нея,което си заслужава. Кои сме ние, че да я съдим, да съдим това,което направихме от нея?
цитирай
2. tit - :))
16.01.2011 02:22
Не съм казала, че съм твърдо решена да емигрирам!
Освен това - не ме интересува процентът на данъците, стига това, което остава за мен да е достатъчно, за да живея прилично! Не плача за плазмен телевизор или последен модел кола! А за спокойствието да купя на детето си това, от което има нужда, без да бъда застрашена от спиране на тока да речем!
Но...макар да си права - раят е тук, у нас...питам се, как да направим това място добро за живеене при наличието на всичко това около нас?
Не е достатъчно да си прилежен гражданин, сигурна съм! От личен опит...
цитирай
3. анонимен - Мила, на 19 години с 40 евро в джоба ...
16.01.2011 02:45
Мила, на 19 години с 40 евро в джоба поех за Мюнхен, сама се изучих с много труд и работа, живях и делях хляб с немците, тичах в парковете им и обикнах земята им, но стигнах до извода,че няма нищо наготово и нищо чуждата земя не ти дава без да си платиш с кръв и сълзи. Ако нямаш деца, заминавай, преследвай мечтите си, както го направих и правя аз. Но ако имаш деца, носиш отговорност и за други, невинни души.
Българчетата, неродени в съответната страна, пък и родените там, линеят, биват тероризирани в училище и по принцип пропадат. Дайте едно нормално, слънчево детство на децата си, дайте им самочувствие и ги огичайте. Аз копах родопските ниви през 90-те, но никога не съм била тормозена и дискреминирана като дете, родителите ми не се разведоха, а учителите ми не ме сочиха с пръст заради различен акцент или цвят на кожата. България не ми попречи да завърша в най-добрия немски университет, напротив. Но ако родителите ми бяха тръгнали да търсят „обетованата земя„, сега щях да подреждам спокойно щайги на някое баварско поле.
Хубаво е човек да мечтае за чужди, непознати страни, да се интересува от култура и езици, но е илюзорно да се мисли,че някъде някой осигурява спкойно съществуване на някой българин. Аз между другото не напуснах с такива илюзии,макар че бях на 19. Аз огидох, за да се изуча, защото бях любопитна,но знех,че там не ме чака спокойствие, а работа, работа,работа. Не очаквах сълзите, но те са сладки,защото си бяха мой. Дете нямам, може и да нямам никога, но съм прегръщала достатачно българчета в Мюнхен и съм целувала мокрите им от сълзи бузки, говорила съм с ожесточени тинейджъри и знам,че там моето българско дете няма място.
цитирай
4. tit - Бе хора!
16.01.2011 02:59
Кажете какво да правим тук, дявол го взел!
Знам, че емиграцията е гадно нещо!
Как тук да живеем се чудя! Щото лесно е да ми казвте - търпи и работи, ще се оправите!
До ан2 - моето дете и тук е дискриминирано и плаче! И не мога да и дам нормално, слънчево детство, за което се самообвинявам! Не искам да живея в такава страна, но не вярвам, че бих живяла добре извън България!
И кво - да търпя да ме одират и да се гаврят с мен безочливи лицемери?
цитирай
5. velichka84 - виждам, че сте млада и кръвтта ви ...
16.01.2011 03:18
виждам,че сте млада и кръвтта ви кипи. Поне си вземете с вас детето,че много си ги оставиха при баби и дядовци,за да живеят Испанската мечта. Свободни хора сме, и това е хубавото, правим грешки, но може да ги поправим. Не ставайте поредната люта, мрачна и мрънкаща българка, невярваща в бъдещето си. Тогаве е по-добре да търсите навън Земята , която да Ви предложи мечтите ви.
Но аз не съм по-умна от Кенеди. Той идва на власт в критично за американския народ време и казва само едно нещо
„Не питайте какво държавата ще направи за Вас, питайте се Вие какво ще направите за държавата„. Това го казва Кенеди. Кенеди идва от много богато семейство, което обаче е избягало преди 2 генерации от глада в Ирландия. Глад, какъвто ние не познаваме - 1 милион ирландци умират от глад за година (те са малък народ). Неговото семейство се е блъскало три генерации. Прочетете, интерсна материя, но знайте че първата генерация емигранти са гладували и в Америка. И до ден днешен ирландците в Америка са бедни хора (над 100 години от пристигането им там).
Бъдете готова да търпите лишения за бъдещето на детето си, само не тровете възпитанието му с песимизъм. Емигрирайте, винаги може да се върнете, но не живейте в илюзия и горчивина. Не го заслужавате, заслужавате щастие и усмивки.
цитирай
6. apostapostoloff - Преувеличавате!
16.01.2011 04:59
И изпоачавате нещата. Защото повечето българи не могат да разберат едно нещо: при капитализма е в сила правилото 20 : 80. Какво ще рече това?

20 % от населението прибира 80 % от парите. И с право, защото тези 20 % могат и знаят, те са находчиви, трудоилюбиви и смели.

Останалите 80 % от населението получават само оставащите 20 % от парите. И с право, зщото повечето хора са необразовани, некадърни, мързеливи, страхливи.

Така е и така ще бъде! Защото преходът свърши и България е вече една напълно нормална капиталистическа държава, в която ние, знаещите и можещите, си живеем живота, а некадърниците и неудачниците хленчат ли, хленчат... Вместо да се замислят над ситуацията, която описах по- горе...
цитирай
7. therainss - Karbowski...
16.01.2011 09:31
не е и журналист
цитирай
8. tit - apostapostoloff - нямам думи!:):):)
16.01.2011 11:34
Ти въобще чете ли, гледа ли или просто влезе да се фукаш!:)))
Виртуално!:):):))
цитирай
9. tit - therainss - здравей!:)
16.01.2011 11:37
Бе - журналист е!
Поне беше, и то-доста добър! През 90-те го харесвах даже!
Напоследък преиграва, обаче! Пък - де да знам, може от неговата камбанария по друг начин да изглеждат нещата...
Но не е моя журналист!
цитирай
10. pagan - Към "Апостол" Апостолов
16.01.2011 11:43
В нормалните държави констатацията е вярна, но в България богатите са "назначените" от Луканов милионери и по- точно това са "машите" на БКП/БСП,
които пък от своя страна се "отчитат" на въпросната партия- мафия! Ако някой си мисли, че България е нормална държава в момента, значи самият той не е!
цитирай
11. pagan - Колкото до "елита"
16.01.2011 12:44
той и сега съществува, трябва само човек да го намери и разбере! Това НЕ Е "назначеният" от Луканов милионер, НЕ Е и лансираният от телевизиите "елит"-
(певец, политик, "експерт" завършил соц- университет) НЕ Е слушащият чалга
"баровец", НЕ Е неграмотният "писател" във "Фейсбук", ,НЕ Е задължително и с висше образование, (защото много наследници на бившия елит преди 9 септември нямаха тази възможност, а наследниците на разни "активни" борци си взимаха дипломите без да се напъват да учат), НЕ Е возещият се в "Мерцедес", "БМВ" или джип! Истинският елит е ЧЕСТЕН БЛАГОРОДЕН ДОСТОЕН човек, който говори тихо, разумно, НЕ РУГАЕ, РЯДКО ГОВОРИ ЗА ПОЛИТИКА, (защото е омерзен от нея), повече за изкуство, култура, мисълта му е логична, а изказът- ЯСЕН! НЕ Е бил доносник, защото за културният човек това е недостоен и дребнав "тарикатизъм", НЕ Е хитър, защото хитростта е отрицателен ум, (както инатът- отрицателна воля), много е ерудиран, с чувство за хумор, НЕ СЕ старае непременно да Ви убеди в нещо, освен с ЯСНИ АРГУМЕНТИ! Спазва обещанията си, НЕ тегли заем, ако не е 100% убеден, кога и как ще ги върне, свършва работата си докрай (по най- добрият начин), старае се поне! Учи задълбочено
(НЕ САМО заради дипломата), когато шофира стриктно спазва правилата за движение. Всичко това ЕДНОВРЕМЕННО! или поне 90%, т.е.- старае се. Може да го откриете в ефтина, но със стил кръчма, където говори тихо, приятелски настроен. (Може да си пее сам или с приятелите)! Изслушва говорещите внимателно и реагира СЛЕД това!, НЕ прекъсва, НЕ надвиква, Употребява
"вълшебните" думички, уважава познати и непознати, НЕ се напива до безсъзнание, а ако се случи не се заяжда или сбива, спори с аргументи, а НЕ СЕ
"дърли". Когато е победен (С АРГУМЕНТИ!) отстъпва, защото умният човек знае, че в истинския спор печелиш и когато губиш, защото научаваш нещо ново, а този, който гледа ВИНАГИ да е прав, най- често е празноглав позьор! С такъв човек можеш да станеш приятел, ако разбираш и цениш, това, което говори!
цитирай
12. tit - pagan - :)):)
16.01.2011 12:58
Това си е човек - мечта!:)
Аз трудно покривам някои от критериите, честно казано!
Някои - хич!:):))
Но за старанието - се старая! Мисля, че човек трябва да сестреми към нещо смислено и добро, да!
Тъжното е, че такива хора са все по-малко различими. Възможността за връзка между тях /човешка имам предвид/ е сведена до нула тъкмо заради ръждата, прояла битието ни!
Което не пречи да се опитваме - с повече упоритост сравнително здрави частици биха могли да изградят фундамент! /тук се увлякох - от строителни материали не разбирам особено, ама...нещо такова!!!:)):))/
цитирай
13. beehive - На
16.01.2011 13:37
На моя кмет не му се сърдя, че говори от моя име: "Гражданите в нашия град искат .....бла, бла,.. - аз съм участвал в избора му като съм гласувал и съм го упълномощил;
На депутатите не им се сърдя, че говорят от мое име:"Гражданите в нашата страна искат .....бла, бла,..- аз съм участвал в избора им като съм гласувал и съм ги упълномощил;
На журналистите ми се ще да забраня (но не мога) да говорят от мое име: "Народът на тази страна иска да знае .....бла, бла,.. - аз не съм ги упълномощавал да ме представляват. Тогава кой им дава правото да говорят понякога от името на народа?
velichka84 - Или вие сте толкова възрастна, колкото - аз, или аз съм толкова, млад колкото - вие, но мненията ни съвпадат. Поздравявам ви. Така поздравявам и себе си...
цитирай
14. tit - beehive - здравей!
16.01.2011 13:42
Журналистиката е намкояси власт!
Принципно - упълномощяват ги да говорят онези, които им купуват вестниците и им гледат предаванията. С парите си, с интереса си!
Така е в нормалните страни, мисля...
Ама ...де са тия странииии?!:))))
цитирай
15. emil60 - А, недейте така съвсем под един знаменател!
16.01.2011 14:12
Има поне един нормален вестник!
Попаднах в една печатница. Както се вършех работата там си харесах един вестник. Харесах и една статия, интересно написана. Вижте:


Мълви се…
КЪРТИЦИ ОТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ ПОДКОПАВАЛИ ВЛАСТТА
Голяма олелия се вдигна, че Бойко Борисов подслушвал министрите си. Завайкаха се разнокалибрени особи. Но се чуват и гласове, че ако и предишните премиери бяха такива, нямаше сега у нас само олигарсите, бандитите и корумпираните да благоденстват, а народът да тъне в беднотия.
Мълви се, че Алексей Петров (Октопода) и Румен Петков с отнетата щатска виза били в дъното на разгласените специални разузнавателни средства (СРС). Не било случайно, че точно във вестника на Октопода слугуващите му журналисти са получили „анонимно” записите на министерските телефонни разговори и са ги разгласили с възторжено злорадство. А пък отдавна напъденият вътрешен министър Рум. П. е заявил по телевизиите, че тези записи са му предлагани още преди няколко месеца. Затова се мълви, че цялата далавера е свързана с негови хора от тайните служби, разпродаващи СРС-та на килограм.
Мълви се, че скандалът се е разраснал точно според очакванията на неговите сътворители. Опозицията получила коз в ръцете си да ругае властта с обвинения в полицейщина.
В същото време наблюдатели у нас и в чужбина предупреждават, че е налице процес на пълзящ преврат.
Мълви се, че в тая обстановка президентът потривал радостно ръце. От краткото му изявление се разбрало, че въпросната шумотевица е в полза на предизборните му мераци. Станишко пък едва не припаднал от радост и замечтал отново за премиерско кресло.
Обаче се мълви съща така, че всеки непреднамерен човек у нас вижда цялата несъстоятелност на този кьорфишек, който щял единствено да даде възможност на Бойко да си разчисти къщичката от октоподските пипала.
Пенси О. Неров
цитирай
16. lado - Ти на Постол не му се връзвай. Той си ...
16.01.2011 14:17
Ти на Постол не му се връзвай. Той си не е у ред. Като го видиш с коментар, или бърши , или все едно го няма.
А сега здравей! Май ще трябва да се бяга в планината както са бягали по турско, и да се оцелява по първобитен начин. Това за тук ,де. Ама как да прежалиш близките си ида ги натириш в гори тилилейски ? Мани интернета и телевизия, мани тока или водопровод и канализация, още повече лекарска и зъболекарска помощ. Излиза ,че трябва да се десоциализираме, за да се зароди от нищото социум. И аз си бъхтам ума по цял ден,че и нощ - и нищо не измислям. Явно толкоз ми е багажецът(умствения). Късмет!
цитирай
17. tit - emil60 - :)
16.01.2011 14:26
Ненормална работа!
Мълви се, говори се...
Фактът е, че олиото гони 4 лева, брашното - незнамколко си, а дневния ред са пошли интриги във властта!
Не вярвам, че ББ ще промени нещо! Просто ще изцеди парцала до край, до скъсване!
Той това го може!
цитирай
18. tit - lado - мерси!:))
16.01.2011 14:28
Чувствам се излишна тук - това е!:(
цитирай
19. emil60 - Как така излишна!
16.01.2011 14:44
Светът е ваш и можете да изберете! Където се чувствата най-добре, там ще отидете. България ще си остане и ще ви обича. Вярвайте на интуицията си! А за цените - постоянно пазарувам и виждам, че се променят. Много бавно, много страхливо, но търговците виждат, че монополите в икономиката нямат бъдеще... Има олио по 2.5 лева, качествено месо от 6 до 9 лева, цитруси по 1.5 лева и ръчен хляб по 0.75 лв. и т.н. Е, обикалям всеки ден града...Трудно ми е...
цитирай
20. анонимен - Бивша бясна и страшна пенсионерка - БСП, сегашна щастлива и удовлетворена пенсионерка
16.01.2011 14:57
Мило момиче!
Преди N години се чувствах като теб. Дълго търсих моето място под българското слънце и го намерих. Децата ми се реализираха в чужбина на високи позиции и успяха при други условия.
А аз, мила моя Тит си купих една кокетна къщичка - без чужда помощ в сърцето на Родопите. Градчето е страхотно, там времето е сякаш спряло. Всичко това, за което пишеш ти и по-долу коментиращите е неизвестно. Тук хората са щастливи, вярно е, че повечето са пенсионери и имат два проблема: как да си изхарчат пенсията и дали ще успеят да си "нагодят" дървата рано-рано на пролет, че да изсъхнат за зимата.
Ако ти се живее истински, без градските проблеми, поемай пътя към Родопите.Тук и достойнството ти е опазено, а и въздуха чист! И Бог е по-близо!
И когато сутрин се събудиш, виждаш слънцето да те погалва по нежната бузка!
Желая ти успех, момиче! Бъди щастлива!
цитирай
21. haralanov - Здpавей!
16.01.2011 15:04
Не си единствената,която се чувства излишна тук!
Невъзможно е да се изгради паралелно по-добро общество в България!
цитирай
22. emil60 - И така става, но не всеки харесва Родопите...
16.01.2011 15:21
анонимен написа:
Мило момиче!
Преди N години се чувствах като теб. Дълго търсих моето място под българското слънце и го намерих. Децата ми се реализираха в чужбина на високи позиции и успяха при други условия.
А аз, мила моя Тит си купих една кокетна къщичка - без чужда помощ в сърцето на Родопите. Градчето е страхотно, там времето е сякаш спряло. Всичко това, за което пишеш ти и по-долу коментиращите е неизвестно. Тук хората са щастливи, вярно е, че повечето са пенсионери и имат два проблема: как да си изхарчат пенсията и дали ще успеят да си "нагодят" дървата рано-рано на пролет, че да изсъхнат за зимата.
Ако ти се живее истински, без градските проблеми, поемай пътя към Родопите.Тук и достойнството ти е опазено, а и въздуха чист! И Бог е по-близо!
И когато сутрин се събудиш, виждаш слънцето да те погалва по нежната бузка!
Желая ти успех, момиче! Бъди щастлива!


Особено, когато децага се рализират в чужбина. Така си е.
цитирай
23. tit - 19. emil60 - тъкмо право на избор няма!
16.01.2011 15:31
Избираш, избираш - и все на ГМО-та попадаш!:))
цитирай
24. tit - Ан 20 - благодаря ти!:)
16.01.2011 15:36
Родопите несъмнено е красиво място за живеене! Но не и за да работиш и със средствата от труда си да изхраниш и изучиш детето си!
Но добре очертаваш бъдещето на България - младите вън, пенсионерите - по горите!:))
цитирай
25. tit - Минчо, радвам се да те видя!:))
16.01.2011 15:42
За много години!:))
Разумът ми подсказва, че няма невъзможни неща, ама...явно Ладо е прав! В багажеца е ключът!
/хубаво си траех в дълбока опозиция, що ли ми трябваше на баир лозе!:))) Ти си добре, надявам се?!/
цитирай
26. emil60 - Ето и друго:
16.01.2011 15:45
Германия търси наши психиатри и хирурзи
Публикувана: Събота, 15-ти Януари 2011, автор(и): Лиляна Филипова;

Германия търси български психиатри, невролози, съдови хирурзи, кардиолози, интернисти, съобщи Славка Радева, шеф на отдел "ЕURESи международни спогодби" в Агенцията по заетостта.

Наемат се както стажант-лекари, така и специалисти. Някои клиники предлагат допълнително безплатно обучение по време на работа, както и специални курсове. Местата са в провинциални здравни заведения.

Стажантите стартират с 3400-3500 евро заплата, която за няколко години може да скочи до 5400. Има 13-а заплата, детски и корпоративни пенсионни осигуровки.

Увеличават се и офертите за медицински сестри, акушерки и лаборанти. Ако са завършили след 2007 г., дипломата им се признава и възнаграждението стига до 2200 евро на месец. В случай че са завършили по-рано, могат да си докарат около 1800.

Болногледачките са също много търсени, каза Радева. Те вземат по 1200-1300 евро, а когато става дума за тежко болен, до 1400. Бюрата по труда вече набират готвачи и сервитьори за хотели и ресторанти. Нужно е да са с добър немски, професинално образование или курс плюс 1-3 г. опит. През март ще се проведат интервюта с работодатели от Германия.

Според указанията на Федералната агенция по труда 150 000 българи, румънци и хървати ще могат да работят сезонно в Германия тази година. Става дума за 6-месечен ангажимент. Няма квоти за отделните страни. За 2010 г. от трите страни заминали 110 000 души.
цитирай
27. анонимен - ама хараланов нали уж напусна сайта завинаги???
16.01.2011 19:16
пак цъфнал да мрмори незадоволен?
цитирай
28. pagan - Горките германци!
16.01.2011 19:23
След като "получат пратката" наши лекари, ще се обърнат към папата (нали е германец, та имат "връзки"), с молба да канонизира д- р Менгеле!!! :-)))))
цитирай
29. pagan - Нъм (20) "Бивша бясна....
16.01.2011 19:31
БРАВО!!! Ако всички "бесни песионери от БСП" се върнат на село, ша са опраим!
И вълкът ще е сит и агнето цяло! Но съм много приятно изненадан, че сами достигнаха до този извод! Вече вярвам в чудеса!А Ако върнат и парите, ще повярвам и в дядо Коледа!
цитирай
30. pagan - tit,
16.01.2011 19:49
Златото затова е ценно, защото не ръждясва, диамантът- защото е най- твърд!
А човекът- защото СЕ СТАРАЕ да се усъвършенства! Има едно много хубаво стихотворение от Ръдиард Киплинг,- казва се "Ако"! Аз също не твърдя, че съм
много "елитарен", но поне се старая!
цитирай
31. mednorog - Горчива действителност. Най-л...
17.01.2011 02:14
Горчива действителност. Най-лошото е, че живеем в нея.
цитирай
32. therainss - tit
17.01.2011 08:14
През 90-те и аз се радвах на Карбовски. Но тогава беше млад, нахъсан, вярващ, дори бунтарски настроен... Сега се е превърнал в помияр, който се бори за рейтинг, но не и за ценности! Жалко, а иначе е талантлив:(
цитирай
33. pagan - Не съм съгласен за Карбовски!
17.01.2011 14:39
Това, че темите са му "гнусни" и странни, не означава, че е лоша журналистика!
Ако тоалетната ви се запуши, това означава, че трябва да я отпушите, а не, че
трябва да се откажете от нея, само защото ви е гнус! А за да не се стига до там,
просто трябва редовно да я миете, за да избягвате подобни екстремни (и "ексКремни") моменти! Това в личен план всеки го прави, но в обществен никой,
А това Е ценност, за каквато става въпрос! Когато всички осъзнаят проблема,
се очаква да се вземат мерки- да се протестира, да се намерят пари, лично да го свършим, да дадем пример...въобще да направим НЕЩО! Доколкото можем, разбира се, но ако вземем пред вид горния пример, когато ни се приходи по нужда, се "оказва", че това е проблем №1 ! Именно това е задачата на журналистиката- да обръща внимание! Не вярвам иначе някой да си прави"рейтинг", като говори за "запушени тоалетни", "изядени от кучета човешки крайници", въобще подобни неща!
цитирай
34. tit - ан незнамсикойси, :)
17.01.2011 19:30
Хараланов никога не е напускал блогбегето, само предупреди, че няма да пуска постинги - да не се чудим!
Теб кво те притеснява, м?:))
цитирай
35. tit - therainss - умишлено го потърсих това интервю,
17.01.2011 19:36
след грозен коментар в един форум!
Жалко!
Ако сред професионалните журналисти у нас има някой с капацитет за висока журналистика, това е той! /имам предвид неговото поколение/
Можеше /той го може/ да я разбие разумно и почтено!
Предпочете да слезе на нейното ниво!:)
Защо ли?
цитирай
36. tit - mednorog - привет!:))
17.01.2011 19:37
Животът винаги е прекрасен!!!:)
цитирай
37. tit - emil60 - благодаря!
17.01.2011 19:40
В голямата си част са ми известни!
Проблемът ми са 300 - те евра, коита трабва да платя, за да замина! Не мога да спастря тези пари с мизерните си доходи!
За сега!:)))
цитирай
38. tit - pagan - виж, старание не е достатъчно!:))
17.01.2011 20:06
Размахът на амбициите е едно, претенциите - второ, а възможностите /потенциала/ - трето и читвърто!/обичам да перефразирам!:))/
В този смисъл човек трябва да се дърпа за опашката и да се смирява някак! Повтарям си го всеки път, когато се усетя, че се фръцкам прекалено!:))))
Карбовски...Карбовски вече го коментирах!
Беше време когато вдъхновяваше, сега имам усещането за нещо фалшиво и нагласено в работата му и не го следя! Има попадения, но са по-скоро случайни!
А това "право на отговор" откровено ме вбеси!
цитирай
39. pagan - Не става въпрос за амбиции!
17.01.2011 20:57
Да речем, че си тъп и не можеш да научиш нещо,- (между другото, да си тъп не толкова означава, че мозъкът ти не притежава качества, колкото че те мързи).
Или си слаботелесен и не можеш да работиш,- (това пак е вид мързел,-не си си развил мускулите). Но НИКОГА НЕ Е КЪСНО! Все пак, трябва да преодолееш мързела си! Или да промениш лоша черта в ХАРАКТЕРА!- заядливост, алкохолизъм, незачитане на другите и пр. и пр. За това става дума, защото и да не си шампион, да нямаш висше образование или да си център на компания,
важното е, да те приемат в нея! Т.е. да се впишеш в обществото. Такава "амбиция" има всеки нормален човек. А претенциите първо трябва да ги предявиш към себе си, да се развиеш до някаква степен, която смяташ, че те задоволява. Може да правиш мартеници, но ако са най- красивите, ще натрупаш пари от тях, и ще станеш да речем най- богат. И тогава ще се чувстваш добре навсякъде, във всякаква компания и няма да ти пука че не си шампион или нямаш достатъчно образование. Ще имаш заслуга и ще получиш респект!
цитирай
40. tit - :)
17.01.2011 23:10
(blush)
цитирай
41. eien - Тит, колко сте права!
18.01.2011 05:00
Не отлагайте. Действайте. Не се оставяйте.
..пътища има.
цитирай
42. pagan - That`s nice,
18.01.2011 12:44
If you blush, you think and realize! Go on! That`s the way!
цитирай
43. nssdss - If you really need to go
18.01.2011 23:28
Your place is Canada. Everybody is welcome, although you still need to work hard. If you make it through six months, you will be hooked forever. Good luck :)
цитирай
44. gkowachew - Беше възмутително!
19.01.2011 09:57
Карбовски поет? Боже, боже...
цитирай
45. reg - извини ме тит, но коментара ми е към ...
19.01.2011 20:37
извини ме тит, но коментара ми е към предидущия ти пост - днес се местя в друг блог и нямам време да изчета тази ти тема...
коментирам, защото четох предишния ти офлайн и си обещах да ти кажа какво мисля...

първо домъчня ми, че трябва да се бориш с нещата от живота по този начин, че си принудена да решавашн несвойствени за жена битови проблеми...

почитанията ми, че въпреки всичко го правиш, но не злобата те движи - повярвай ми...движи те хъсът, ядът, инатът!...много пъти и аз съм се ядосвала и съм вършила невъзможното...
но не и злобата...тя е безплодна, тит.
тя може само да руши хора - и онези, които я изпитват и другите, срещу които я изпитват...
не ми се навлиза в подробности - потърпевша съм от злобееща срещу ми личност и го осмислих.

давай да се ядосаме едно хубаво!:)))
цитирай
46. анонимен - ivanova
20.01.2011 00:53
zdraveite.4etoh bloga vi i se zamislih.az i moeto semeistvo imaste i ima vazmojnost da jvee i raboti v 4ujbina.pojiviahme niakolko meseca i poradi ne doglejdane na dokumentite si triabvashe da se varnem i da gi podnovim.decata sa ustroeni rabotiai i u4at.spretnahme si bagaja i eto ni u nas. mama i tate mnogo ni se zaradvaha nali sa ni roditeli,no ostanalite o ujas... .za vremeto dokato sa gotovi dokumentite ni triabvashe da porabotim.varnah se na staroto si rabotno miasto.tam vmesto"dobre doshla"me posreshtnaha "zashto se varnaha,ne moja da se ralizirash,ti se provali i t.n. "stana mi bolno i tajno.kade da ida az se varnah i nas.tuk e moiata rodina,tuk e moiat dom.podgotvi vsi4ko i se varnahme.sega se zamisliam dali si zaslujava da se vrashtam.
tragnahme na u4ilishte i zapo4nahme da u4im.u4im i rabotim.taka 4e ako imate vazmojnost opitaite, za da ne se ukoriavate niakoi den.uspeh. s pozdrav: ivanova
цитирай
47. turboi4 - Ще ти кажа едно - ако в един организъм ...
21.01.2011 22:20
Ще ти кажа едно - ако в един организъм има паразити, докато не ги изчистиш не можеш да направиш така, че той да е здрав.
По същия начин не е възможно да създадеш паралелен свят в този на държавата ни. За жалост...
цитирай
48. анонимен - Имам работа за теб в Лос Ейнджълис. ...
22.01.2011 08:20
Имам работа за теб в Лос Ейнджълис. Миене на кенефи.
цитирай
49. tit - turboi4 - :)
22.01.2011 14:22
Описвам усещания, не - действия!:)
Действието е акт - то има видим резултат. Обикновено говори сам за себе си!:)))

Обаче кучешката тения, да речем, само с очистително не минава. Особено, ако е в мозъка!:))
цитирай
50. tit - 48. анонимен - :))))
22.01.2011 14:23
И плащаш колкото на шивачка в България, предполагам?:)
цитирай
51. silencemurmur - ние да си подредим нашето местенце
03.02.2011 04:49
- По повод коментар 1:
Ще стисна зъби и ще оправя моята градинка,
но нямам силата и парите да построя инфраструктурата на държавата.
Данъци и за нея плащам, но все още затъвам в калта на центъра на града.

- По повод анонимния коментар 3 (Как е минал пък той в блога ти?):
" ... но е илюзорно да се мисли,че някъде някой осигурява спкойно
съществуване на някой българин."
Ако имаш образование и език, може да се намери свестна работа
както в момента е актуално в Германия, защото и тези български дипломирани
са им по-евтина работна ръка. (Кадрови германци както французи
и италианци предпочитат социално спокойната, законно уредената
и човешки плащаща Швейцария.)
Държавата оставя кадърните българи
да я напуснат, а запазва чалгарските любители. Евала!

- за коментар 4: Тит, ако детето ти е над 10 години
и не говори езика на мигрантската страна,
ще има много трудности в училището.
Ако нямаш МЕСТНИ хора да те посрещнат и подкрепят в чужбина,
за него и за тебе би било един културен, манталитетен и социален тръс.
Има хора, които на Запада губят много повече
от колкото не са имали в родината си!
Трагедията им е много по-голяма от колкото
трагедията, която са избягали там, при тях.

Не бих казала, че данъците не ме интересуват.
Във Франция те са непоносими за населението,
което стачкува повече пъти през годината.

А защо да не се опита в провинцията?
По-скромно е, но е по-човешко, по-спокойно.
Но ако въздухът на луцеферската София липсва,
естествено нещата се усложняват.

За съжаление само ти самата можеш да осъществиш това,
което ти е важно. Никой не може да действа за тебе
нито пък ти за друг мечтател.

Пожелавам ти да намериш това,
що ти е нужно без да губиш равновесието на семейството ти.


цитирай
52. tit - silencemurmur - аз живея в провинцията!:)
03.02.2011 19:49
"Живея" е силно казано!
Справям се с мизерията...някак си!
но няма да е за дълго, защото банките ще ме погнат - от известно време съм без постоянна работа и доходи и закъснявам с вноските. Трябва да предприема действия, за да избегна неизбежното...инак оставам на пътя.
Работа няма...Боже, никой не ми вярва! няма даже за единия хляб! Намирам все още чрез познати някакви дейности на хонорар, но това е временно и несигурно.
не, не смятам да взимам детето си с мен като начало...аз не съм сигурна, че ще успея да изляза - и за това трябват средства, а не мога да кажа на дете си -да погладуваме сега, а после мам ще праща, защото тя е малка и не разбира! Переспективата да се разделим я плаши...такива ти ми работи!
Не може да се живее с 500 лева в провинцията, без други доходи, без помощ от село или родители, ама...сития на гладния не вярва!:))
Не съм авантюристка - каквото и да предприема, ще е обмислено и премерено!:))
цитирай
53. pagan - "Бягянето" е временно решение на проблемите в момента!
04.02.2011 10:15
Все едно да изплуваш от реката, в която те гони крокодил, (ако си в Африка). Не знаеш, като изплуваш, дали няма да те срещне лъв, тигър, хипопотам, глутница хиени или нещо друго. Мисля, че на човек му е все едно какво ще го изяде. А както се казва:-"в къщи и стените помагат"! Ето защо всеки, на когото не му харесва обществото, трябва да се БОРИ! Ако къщата ти тече, мръсна е или не пази от вятър и студ, не отиваш да живееш у комшията, а си я оправяш сам! Въпросът е: действително ли искаме, или ни мързи?! Физически и ментално. На мен ми се е налагало, да върша неща, които не съм си представял, че мога- например в казармата (бях "трудовак"). За сведение аз съм софиянец, и грубо казано, не знаех "от коя страна се държи лопатата", Тъй като, вкарваха в ареста за "неизпълнение на нормата", се научих, (за една седмица), как да изкопавам по 9 (девет) куб. метра на ден, а веднъж изкопах 22 (двадесет и два)! Просто гледах, как работят другите, които я изпълняват. Би трябвало за всеки проблем,
(да не го оставяме, "от нас да мине", колкото и дребен и дребнав ни се струва),а да взимаме отношение! Независимо, дали вярваме или не, че може да се реши!(Когато те рекетират "мутри", да им се опълчиш, Когато те рекетират фирми, да ги съдиш, ако в съда загубиш, а смяташ, че си прав, - да се обърнеш към телевизията. И т.н. и т.н. Въобще,- най- добре е, да си АКТИВЕН! Както се казваше в едно стихотворение, прочетено на митинга от 19 Ноември 1989г.
"... телета докато има, касапи ще се появят!"
цитирай
54. tit - pagan,
06.02.2011 16:37
благодаря ти, че намина...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2762312
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930