Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2011 18:57 - Как си оправяха държавата
Автор: tit Категория: Други   
Прочетен: 5207 Коментари: 14 Гласове:
20

Последна промяна: 07.02.2011 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Историческа ретроспекция      Има предложение да помислим над идеи, които да помогнат да си оправим по-бързо държавицата. Тъй като това не ми е във възможностите просто ей тъй, ма и аз се пъна с нещо да помогна, реших да се поразровя как са се справяли с проблема други хора в други държави.       В тази връзка попаднах на един великолепен клип на нашия колега Налик. Той е млад и амбициозен! Погледнете в профила му в Бокса – там има и други интересни неща. Съществуването и работите на Налик са един сериозен аргумент в полза на това, че ние като общество и държава имаме бъдеще! Мърморещите матрони като мен трябва да си сложат лееекинко юларчета и да подкрепят както могат старанията на мислещите млади хора! Изгледайте го до край – вие може и да не научите нещо ново / обаче се съмнявам/, но поне се порадвайте на прочита на историята, който този млад човек прави!                                                                        


          Търсенето ми не спря до тук, разбира се!     Предлагам ви идеите на самия Фюрер – ин лайф, така да се каже, с текст, превода не е мои, свалих субтитрите на най-интересните, в случай, че не можете да издържите австрийския темперамент на Хитлер!      Аз, лично, мразя да ми крещят…  
**************************************************************************************************   

   Германци, съратници,
   На 30 януари тази година, беше съставено новото Национално правителство. Аз и следователно Националсоциалистическото движение, взехме участие в него.    Още тогава, когато борбата срещу марксизма за първи път се превърна в цел на нашата борба, ние си обещахме / за пръв път / да започнем тази война и никога да не спираме, докато не прогоним този феномен от германския живот!       Дойде време, когато германецът можеше да бъде горд само с миналото си, защото сегашното му положение е срамно! Тогава инфлацията ограби спестяванията на народа ни. И всичко това беше работа на същите онези мъже/ хора/, които ни забиха нож в гърба през 1918 г.     Ние не искаме да лъжем и заблуждаваме! Точно за това…точно за това всеки път отказвах…да излизам пред народа и да правя евтини обещания  или пък да казвам, че германското възраждане ще бъде постигнато за няколко дни! Ние искаме да работим отново, но и самия народ трябва да помогне! Не бива да се мисли, че свободата, щастието и хубавия живот ще ни бъдат изпратени от небето. Никога не вярвайте на чужда помощ! Никога не вярвайте на помощ, която идва извън нашата нация и нашия народ! Вътре, в самите нас лежи бъдещето на германския народ! Ако ние можем да дадем пример на германския народ чрез нашата работа, чрез нашето усърдие … … …тогава ние ще се издигнем отново, също като нашите бащи, които не са получили Германия като подарък, а е трябвало сами да я създадат за себе си!       Аз съм непоклатим във вярата си, че ще дойде ден, когато милионите хора, които днес ни проклинат, ще застанат зад нас и обединени с нас ще посрещнат взаимно създадения, трудно спечелен с битки, новия Германски Райх! В името на величието, честта, силата, славата и правосъдието! Амин!       Политиците днес са социалдемократи, утре са просто демократи, вдругиден са комунисти и накрая – синдикалисти! Или пък днес са демократи, утре са в Немската национална партия и след това в индустриалната партия. Такива хора винаги ни объркват със същността си! Ние сме си поставили една цел,и ще я следваме фанатично и без да проявяваме милост! Да ги закопаем всичките до един в земята!       Някой от вас обвиняват мен за унищожаването на марксиските партии, но приятели, аз унищожих също и другите партии!       Знам, че много хора ще кажат, че не съм намерил работа за всички безработни. Аз никога не съм обещавал това! Аз казах да ми дадете четири години! Лесно е да спрем колелата да се въртят, когато искаме така. Но когато тези колела стоят неподвижно, е трудно да ги задвижиш отново!  
                                                                       

    Искам в прав текст да заявя, за да не стане недоразумение, че аз НЕ заставам зад тези думи, макар да виждам здрав смисъл тук-таме! Всяка профашистка пропаганда в коментарите ще бъде трита неминуемо! Моля, не ме принуждавайте да слагам модерация – нямам такъв навик…



Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Всъщност нищо ново не ми казваш. Не ...
05.02.2011 19:45
Всъщност нищо ново не ми казваш .
Не знам как да тъкувам постинга ти .....................истината е ,че Хитлер вече го няма . Историята наказва безмилостно всеки , който реши ,че е много велик !
ВСЕКИ ! МИлся ,че и в българия имаше един ,който се идентифицираше с Гестапо ,но и той се наигра !
цитирай
2. tit - karambol5 ,
05.02.2011 19:55
Благодаря за коментара!:))
цитирай
3. haralanov - И друг път е ставало дума...
05.02.2011 22:04
Буквално погледнато,първият фашист е хан Кубрат.Фашю означава сноп,наръч от пръчки.Че събрани заедно те не могат да бъдат счупени.Адолф Хитлер не е фашист.Той е национал-социалист.Има разлика!Не виждам,какво лошо има в определени изречения щом някой си ги е казал.Ако същите изречения бяха казани от Конрад Аденауер примерно,в тях нямаше да виждаме нищо лошо.Сам Господ Иисус Христос е казал,че Който не е с мене е против мене.Думи погрешно приписвани по-късно на Йосиф Сталин.Не сея фашистка пропаганда..:)))
цитирай
4. tit - Дал Бог добро, Минчо!:)))
05.02.2011 22:32
Определено!
В думите няма нищо лошо, важни са делата!
Някой изрази или цели изречения съм ги чела или чувала тук даже - в блогбегето!:))

Винаги съм смятала, че разбирането за чест, достойнство и справедливост трябва да го има в обществото! Почне ли да се налага от отделен индивид, според неговите разбирания - става страшно!

По същество Налик го казва накрая - той става враг на себе си!
Ама за политиците е дяволски прав, да ме прощава Господ! Се едно сме 1911, а не 2011!:))):):))
Не възприемам предложението му за решаване на проблема, де!
цитирай
5. universalnite000 - :) Интересна ретроспекция. . . Г...
05.02.2011 22:44
:) Интересна ретроспекция ...
Гледайки клиповете с речи на Хитлер си припомних какво мнение бях изказал за неговото издигане , ще го припомня :
На сцената излязъл Адолф Хитлер - бивш бояджия и ефрейтор от Първата св. война, който бил силно впечатлен от методите на Мусолини. Но манията на Хитлер за Германия като господстваща арийска раса води началото си от по-далеч. Като младеж той взимал халюциногенни средства, за да стимулира мистичните си преживявания. Свастиката,която Хитлер използвал като емблема на своята Нацистка партия била символ на Илюминати, възникнал още в древността. Като младеж той бил много впечатлен от един собственик на книжарница във Виена, който проповядвал идеята за германската свръхраса, която била създадена от извънземни гиганти. Хюстън Чембърлейн, авторът, който оказал голямо влияние върху кайзер Вилхелм, по-късно обявил, че Хитлер е новият Месия, а творчеството на писателя станало основа на нацистката философия.
Издигането на Хитлер за диктатор на Германия бързо се ускорило, след като той се включил в тайния политически отдел на Областното командване на армията, който еднолично раздавал правосъдие. Този отдел бил толкова силно пропит от патриотизъм, че разстрелял за престъпления срещу народа някои от хората, които договорили мирните условия за Германия в края на Първата св. война. Областното командване всъщност било крило за политически убийства на тайна група на Илюминати, наречена "Дружество Туле", която вярвала във всички глупости за расата от свръхчовеци и за немския Месия. Тя осъждала на смърт в своите тайни "съдилища". Едни и същи индустриалци финансирали "Туле" и областното командване. Дитрих Екхарт, пристрастеният към морфина ръководител на "Туле" виждал в Хитлер образа на Месията, който търсели.

Поздрави и хубава вечер , tit :)
цитирай
6. tit - universalnite000 - спомням си - миналото лято,
05.02.2011 22:54
поредицата за илюминатите!
Виж, не целя да обсъждаме Хитлер като личност! Ще ми се да прочетем думите, тезите с които завладява германците, изтерзани след войната и кризата...
Такива или подобни чуваме и днес...ще ми се да проумеем някак, че добруването на всеки минава през добруването на всички...другото е хитлеризъм!:)
цитирай
7. sparotok - здрав разум
06.02.2011 00:11
Тит, безспорно в думите по-горе, в определени пасажи има здрав разум, особено в това - Никога не вярвайте на чужда помощ! Никога не вярвайте на помощ, която идва извън нашата нация и нашия народ! Вътре, в самите нас лежи бъдещето ...

Политиците днес са социалдемократи, утре са просто демократи, вдругиден са комунисти и накрая – синдикалисти! Или пък днес са демократи, утре са в Немската национална партия и след това в индустриалната партия. Такива хора винаги ни объркват със същността си! Ние сме си поставили една цел,и ще я следваме фанатично...

Ето, за тези неща съм напълно съгласен.

Поздрави!
цитирай
8. tit - sparotok - ооо, има една реч за селяните,
06.02.2011 00:25
земята и връзката между тях, и как всичко останало се крепи на нея - също е добра!
Не ми издържат нервите, като крещи...късно се сетих да спра звука!:)
Този клип е направен по откъси от филми за него. Избрани са само ярки политически речи и за мен поне беше любопитно да го ...изслушам, хъм!:))

Знаеш ли, пак ще стигнем до там, до където сме стигали и друг път - до дозата, която прави лекарството отрова!:)
цитирай
9. sestra - Проблемът е в говоренето,
06.02.2011 09:28
а не в това, което е казано. В началото е било събирането на гласове.. В края на управлението си Хитлер прецаква собствените си убеждения. И винаги е все така. Хване ли се един политик да "оправя", ясно ми е вече - далеч няма да стигне, а и народа с него. Затова - по-кротко, викам, защото оправянето на държавата се осъществява винаги от оправяните, колкото и време да отнеме това :)))
цитирай
10. boristodorov56 - И чичо Джо има доста речи, но са суховатички и много тезисни.
06.02.2011 10:26
Извън пропагандните клишета и идеологиите тези хора(Хитлер и Сталин) са скучни и неинтересни, но делата им говорят сами са себе си - общо взето осъдени от съвременниците им и историята. Сравнени един с друг личи разликата в културите и цивилизациите, но крайният резултат дава отговор на общото им начало - социализъма изроден в нацизъм(изродил се в национал-социализъм) и болшевизма(превърнал се в интернационал-социализъм).
Всеки може да чете хубави речи, особено ако му ги напишат образовани и рафинирани литерати.
цитирай
11. sparotok - данни
06.02.2011 23:06
tit написа:
земята и връзката между тях, и как всичко останало се крепи на нея - също е добра!
Не ми издържат нервите, като крещи...късно се сетих да спра звука!:)
Този клип е направен по откъси от филми за него. Избрани са само ярки политически речи и за мен поне беше любопитно да го ...изслушам, хъм!:))

Знаеш ли, пак ще стигнем до там, до където сме стигали и друг път - до дозата, която прави лекарството отрова!:)


Тит, знаем твърде малко за Хитлер и най-вече за тези, които го издигнаха на власт. Поне за мен той си е мислел, че от кукла на конци се е превърнал в кукловод...май не е било така...Майстор кукловод си остана Хялмар Шахт...а кой е чувал за него?
цитирай
12. tit - 11. sparotok - сефте чувам!:)
07.02.2011 00:18
Аз се ръководя от интуицията си...човек не може да знае всичко, не стига време да се образова достатъчно! Па и да чета - как ще го разбера? То само с четене не става!:))
Малко знаем, аз не съм впечатлена от личността на Хитлер и - да, исках да се замислим над онова, което прави възможно станалото! Не искам да отричаме Хитлер по инерция, защото така е прието!
Онези хора са имали подобни проблеми, като нашите /аз визирам нашата родна действителност/! Виж, не се говори, но ние също сме победени -- изгубихме Студената война! Факт! И хората/мъжете:)/, които ни забиха нож в гърба 1990 година още управляват!
Колко остава до една нова кукла на конци, която ще ни оправи...и кой ще е нашенския Шахт?
Аз съм съгласна, че трябва да разчитаме на себе си и само на себе си, че нашето поколение отива курбан...но - на къде вървим? Не желая да подкрепям политика и разбиране, което въздига правото на по-силния и хитър да съществува и просперира?
Пак ще питам - а какво да правим ние, неодарените с фантазия и генетично лишени от талант?

Виж, този въпрос не означава, че аз самата се изживявам като такава. Но самочувствието и самоуважението не включват надменност към останалите - Бог дава различен талант на всеки и това не е основание за гордост!
Твърде много хора са объркани, обезверени, поради това - лениви и апатични. Аз не приемам, че те трябва да бъдат натикани в ъгъла, обиждани, смазани, ограбени и изсмукани. Оставени живи, защото сме хуманно общество!
Това е гавра с човека!
Ако Бог ти е дал сила, ум и талант, то е за да живееш по неговите закони и да ги прилагаш тук, сега, за всички!
Защото Той обича всички свои чада!
Аз съм атеистка, между другото, но не смятам, че невъзможността да се докаже съществуванета на Бога отменя нуждата да се спазват нравствените принципи на вярата в Доброто!
цитирай
13. ploudinperper - И на какво според теб се дължат нр...
07.02.2011 10:13
И на какво според теб се дължат нравствените принципи, за които говориш в предшния си коментар?
цитирай
14. tit - ploudinperper ,
07.02.2011 10:40
мисля, че човек е изначално добър!:)
Смятам, че християнския морал е най-доброто, до което човека е успял да стигне в своята история...това е дълга тема и аз не съм подготвена за такъв дебат!
Има хора, които могат - виж втория линк в блогорола ми - горещо го препоръчвам на всички философстващи из блогбегето!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tit
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2764844
Постинги: 206
Коментари: 7693
Гласове: 29637
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930